rondreis UmbriŽ en de Marche

10-daagse rondreis

Deze rondreis geeft een goede indruk van de regio's Umbrië en Le Marche. Umbrië is een zeer gevarieerde regio met een adembenemend landschap met zacht glooiende heuvels, rotswanden en plateaus, rivieren, meren en watervallen. De veelal middeleeuwse dorpen en steden liggen verscholen tussen de hellingen of liggen bovenop de heuvels. Le Marche - de Marken - staat bekend om haar culinaire tradities waaronder de truffel en de beroemde Verdicchio wijn. Bezienswaardig zijn de vele middeleeuwse dorpen, kastelen en forten.

• Noord-Umbrië; Montone is een klein middeleeuws dorpje gebouwd op een heuvel met een magnifiek uitzicht op het omliggende landschap. Dit prachtige oude dorp, dat intact is gebleven en omgeven wordt met hoge stadsmuren, behoort tot de mooiste dorpen in Italië. Città di Castello is de noordelijkste stad van Umbrië en is omsloten door een stadsmuur. Naast de kerken, torens en paleizen heeft deze stad vooral veel musea. Het gebied staat bekend om de truffels die men er in het najaar vindt. Verder kunt u de middeleeuwse stadjes Gubbio en Umbertide bezichtigen.

• Orvieto; de eeuwenoude stad is schitterend gelegen op een plateau van vulkanische tufsteen en wordt omringd door een landschap vol wijngaarden. De stad werd in de tijd van de Etrusken al bewoond, uit deze periode zijn nog overblijfselen te zien zoals de Necropolis Crocifisso del Tufo, uit de 6e eeuw voor Christus. Orvieto kent veel ondergrondse passages, die gegraven werden door de inwoners in een tijdbestek van ca. 2500 jaar, dankzij het vulkanische materiaal waarop Orvieto gebouwd is.  

• Midden-Marche; een heuvelachtig landschap rondom Macerata, ook wel ‘het balkon van de Marche' genoemd vanwege de hoge ligging met prachtige uitzichten. Het omliggende wijngebied produceert één van de bekendste witte wijnen van Italië: Verdicchio dei Castelli di Jesi. Urbs Salvia heette de oude Romeinse stad, nu is Urbisaglia een mooi dorp wat uitkijkt over de vallei van de Fiastra. Een waardig erfgenaam van de oude en glorieuze Romeinse stad, waarvan de overblijfselen in het nabijgelegen archeologische park te bezichtigen zijn.

• Noord-Marche; met diverse interessante steden te midden van een prachtig natuurgebied. Urbania is beroemd om keramiek en majolica. Het historisch centrum van Urbino behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Passo del Furlo is de diepste kloof van Europa. Een bezoek waard zijn Gradara, Mondavia en San Leo.