rondreis SardiniŽ - ontdek het noorden

8-daagse rondreis

Met deze rondreis bezoekt u in korte tijd enkele bijzondere plekken in het noordelijke gedeelte van Sardinië. Een eiland dat rijk is aan historische schatten. De natuur van het eiland kent vele gezichten. Het groene binnenland dat ruig en bergachtig is en de mooie vlaktes met lagunes. Tijdens deze rondreis ontdekt u deze bijzonder mooie en gevarieerde landschappen op het eiland. Bovendien heeft Sardinië een wereldberoemde kustlijn met mooie stranden en kristalhelder water, waar u kunt genieten van de zon, de zee en waar volop mogelijkheden zijn om actief te kunnen bewegen. U verblijft in mooie, landelijk gelegen accommodaties waar u kunt genieten van typisch Sardijnse gerechten vergezeld met goede lokale wijnen. Een rondreis met diverse ‘ingrediënten' voor een geslaagde kennismaking met Sardinië!

De hoogtepunten van deze rondreis Sardinië zijn:

• Arzachena; ligt in het binnenland en in de omgeving bevinden zich talrijke archeologische vindplaatsen. Op korte rijafstand ligt de 80 kilometer lange Costa Smeralda, een van de mooiste kuststroken aan de Middellandse Zee. Mogelijkheid is een boottocht te maken rondom het Archipel La Maddalena.

• Macomer; in het gebied rond Macomer zijn de meeste ‘nuraghi' van Sardinië te vinden, het zijn verdedigingstorens uit de bronstijd. Nuraghe Santa Barbara is indrukwekkend, Necropolis di Filigosa zijn een aantal graven met een lange toegang en het bijzondere Tamuli bestaat uit nuraghe met hutten, drie reuzengraven en zes prehistorische menhirs.

• Golf van Orosei; is een baai die zich uitstrekt over een 30 kilometer lange inkeping aan de oostkust van Sardinië. In de golf van Orosei valt het Supramonte bergmassief zeer steil neer in het turquoise blauwe water. Hier zijn mooie gevormde baaien, die alleen per boot of te voet bereikt kunnen worden. Veel droomstranden maken dit een populaire vakantie bestemming.


Zie hier het overzicht voor een andere rondreis Italie