rondreis Oost-SiciliŽ

13-daagse rondreis

Deze rondreis gaat door het oosten, het noorden en het midden van Sicilië waar veel moois te zien en te beleven is, zoals een bezoek aan de Etna. De overnachtingen zijn in landelijk gelegen "agriturismo" waar u de Siciliaanse gastvrijheid ervaart en de lokale keuken proeft. Een onvergetelijke reis vol avontuur, natuur en cultuur!


• Oost - Sicilië; dit gebied is een unieke combinatie van natuur en cultuur. De Etna domineert het hele noordoosten van Sicilië en is de grootste actieve vulkaan van Europa. Siracusa, was de mooiste en rijkste stad van de antieke Griekse wereld. Het oudste deel van de stad heet Ortigia en is het eiland waarop de stad werd gesticht. Nu is het een sfeervolle binnenstad met middeleeuwse straten en mooie barokke bezienswaardigheden.

• Noordoost - Sicilië; Cefalù behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. De kathedraal is één van de belangrijkste bouwwerken van de Normandische architectuur op Sicilië. In het achterland van Cefalù ligt het Madonie Natuurpark. Hier vindt u bergen tot 2000 meter hoog met betoverende panorama's en traditionele bergdorpjes. In het gebied zijn mooie wandelpaden uitgezet.

• Vallei van de Tempels;
de meeste bouwwerken stammen uit de 5e eeuw v. Chr. , de bloeitijd van de Grieken. De ruïnes liggen op een heuvelkam bij Agrigento. De Concordia tempel is het best bewaard gebleven Dorische tempel van Magna Greacia.
De Dioscuri tempel is het symbool van de vallei en van Agrigento en het meest gefotografeerde monument van Sicilië.