rondreis puur Toscane

8-daagse rondreis

U verblijft in drie goed verzorgde accommodaties verspreid in Toscane. Ervaar de typische kenmerken van deze regio: het heuvelachtige landschap met cipressen, pijnbomen, olijfbomen en wijngaarden. De steden met de sfeer en de typische architectuur uit de tijd van de Etrusken en de Romeinen. De ontelbare kunstschatten, musea, kathedralen, monumenten, beeldhouwkunst en schilderijen. Geniet van de typische Toscaanse keuken die zich onderscheidt door de eenvoudige gerechten die bereid worden met natuurlijke ingrediënten en drink de wereldberoemde wijnen zoals een Chianti Classico of Vino Nobile di Montepulciano.

• Arezzo, Montepulciano en Perugia; midden in deze indrukwekkende driehoek ligt Cortona. Een klein stadje, dat hoog op een helling boven het Chianadal ligt, en één van de best bewaard gebleven middeleeuwse stadscentra van Toscane is. Piazza della Repubblica is het centrale plein en tevens dé ontmoetingsplaats van de plaatselijke bevolking. De Via Nazionale, een voetgangersstraat met winkels, komt uit op Piazza Garibaldi, waar u een prachtig uitzicht over Zuid-Toscane heeft.

• Montalcino en Maremma; het middeleeuwse Toscaanse wijnstadje staat vooral bekend om zijn 'bruintje' de Brunello di Montalcino, één van de duurste rode Italiaanse wijnen. Op het Piazza del Popolo staat het stadhuis en de bodega Caffé Fiaschetteria. Vanaf het plein San Francesco heeft u het mooiste uitzicht op het oude centrum. De Maremma is een fascinerende streek in het zuidwesten van Toscane. Het is dun bevolkt en één van de rijkste agrarische gebieden in Italië. Het is zich sterk aan het ontwikkelen tot een van de beste wijngebieden van Toscane. Met name de ligging vlakbij zee, de mineralen in de bodem en het  Mediterrane klimaat zorgen voor optimale condities. 

• Lucca; is de enige Toscaanse stad die nog geheel door stadsmuren omgeven is. De oude stadskern van Lucca is nog volledig intact en biedt diverse bezienswaardigheden. Piazza San Michele is het middelpunt van het stadsleven met het stadhuis Palazzo Pretorio en de kerk San Michele in Foro.

Andere rondreizen en fly drive Toscane