Rondreis Toscane in stijl

12 daagse rondreis met eigen auto

Deze rondreis Toscane laat in 12 dagen een onvergetelijke indruk achter! Toscane is de bekendste regio van Italië en is geliefd door het heuvelachtige landschap met cipressen, de wereldberoemde Chianti wijnen en bijzondere dorpen en steden.
De prachtig gelegen accommodaties in dit typerende landschap zijn een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan de beroemde kunststeden zoals Florence, Pisa, Lucca en Siena. En in de campagna, het platteland, bezoekt u wijnhuizen van de wereldberoemde Chianti Classico, of het internationale druivenras Syrah, dat een huis in de Maremma heeft gevonden. Een complete rondreis door Toscane met vele indrukken ..  

• Florence; vanaf de 15e eeuw is de stad Florence lang bestuurd geweest door de leden van het geslacht de' Medici, een machtige en invloedrijke familie, die op het gebied van kunst en architectuur een toonaangevende rol speelde. Palazzo Pitti met de Boboli tuinen was lange tijd hun residentie. De familie heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Florence één van de belangrijkste steden ter wereld is op gebied van schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur en architectuur. 

• Chianti; tussen de prachtige steden Florence en Siena ligt het Chianti gebied. De streek in Toscane is niet alleen beroemd door de vele wijnen die in dit gebied geproduceerd worden, het is bovenal een streek die tot de verbeelding spreekt. De glooiende cipressenheuvels, de olijfbomen, de wijngaarden, de middeleeuwse steden en dorpen, de kastelen en kerken en de vele schitterende panorama's. De wereldberoemde Chianti DOCG wijn, die bestaat uit voornamelijk Sangiovese druiven, wordt hier geproduceerd. De bekendste benaming is toch wel "Chianti Classico" , classico omdat dit gebied een echte antieke wijntraditie kent.

• De Maremma; deze streek ligt in het zuiden van Toscane en wordt gekenmerkt door de prachtige, enigzins ruige natuur en mooie kust. Sinds 1975 is het Parco Naturale della Maremma een beschermd gebied. De  bijzondere pijnbomen met de horizontale top bepalen het beeld. De kuststrook is het meest ongerept tussen de kleine havenstad van Talamone en de Ombrone monding. De streek is goed te verkennen met de fiets, kano of te voet!

• Lucca; De charmante stad Lucca heeft niet alleen schitterende kerken, zoals de Duomo di San Martino, maar is vooral gezellig door de op en top Italiaanse sfeer die hier in de vele straatjes en pleinen voelbaar is. Boven op de zestiende-eeuwse stadsmuur heeft u een prachtig zicht op Lucca , niet voor niets dat daar een wandel- en fietspad is aangelegd van ongeveer vier kilometer. Heerlijk om een stukje te fietsen met Lucca aan je voeten !