fly-drive UmbriŽ en de Marche

10-daagse fly-drive

Deze fly-drive geeft een goede indruk van de regio's Umbrië en de Marche. Umbrië is een zeer gevarieerde regio met een adembenemend landschap met zacht glooiende heuvels, rotswanden en plateaus, rivieren, meren en watervallen. De veelal middeleeuwse dorpen en steden liggen verscholen tussen de hellingen of liggen bovenop de heuvels. De Marche staat bekend om haar culinaire tradities waarbij de truffel op nummer één staat samen met de beroemde Verdicchio wijn. Bezienswaardig zijn de vele middeleeuwse dorpen, kastelen en forten.

De hoogtepunten van deze fly-drive zijn:

• Noord-Umbrië; Città di Castello is de noordelijkste stad van Umbrië en is omsloten door een stadsmuur. Naast de kerken, torens en paleizen heeft deze stad vooral veel musea. Het gebied staat bekend om de truffels die men er in het najaar vindt. Verder kunt u de middeleeuwse stadjes Montone, Gubbio en Umbertide bezichtigen.

• Midden-Marche; een heuvelachtig landschap rondom Cingoli, ook wel ‘het balkon van de Marche' genoemd vanwege de hoge ligging met een prachtig uitzicht. Het omliggende wijngebied produceert een van de bekendste witte wijnen van Italië: Verdicchio dei castelli di Jesi". Een excursie naar de grotten van Frasassi kan worden gemaakt.

• Noord-Marche; met diverse interessante steden te midden van een prachtig natuurgebied. Urbania is beroemd om keramiek en majolica. Het historisch centrum van Urbino behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Passo del Furlo is de diepste kloof van Europa. Een bezoek waard zijn Gradara, Mondavia en San Leo.