Uw rondreis

dag 1 t/m 3 Montone Ė 40 km vanaf luchthaven Perugia

De reis begint met een verblijf van twee nachten in een gemoedelijke Locanda in het middeleeuwse stadje Montone, hier is het puur genieten van de rust en van de heerlijke streekgerechten gecombineerd met de mooie wijnen die Umbrië te bieden heeft. U wordt door Il Capitano, eigenaar en chef-kok Giancarlo Polito, hartelijk ontvangen. Uit zijn eigen woorden spreekt de passie voor het koken:

"
Si cucina per passione, per amore e per cogliere un sorriso.. La musica è un ingrediente fondamentale che mi accompagna nella creazione di ogni piatto.... I miei piatti sono un viaggio che racconto dal mare verde del Salento al cuore verde d'Italia: l'Umbria."
Koken met passie om die glimlach te vangen, muziek vergezelt me bij het creëren van elk gerecht. Het is een reis waar ik over vertel, van de groene zee van Puglia tot het groene hart van Italië: Umbrië. 

Giancarlo komt oorspronkelijk uit de Salento streek, dat in de hak van Italië, in de regio Apulië, ligt.

dag 3 t/m 5 Urbisaglia Ė 137 km vanaf de vorige locatie

U reist nu vanuit Umbrië oostwaarts richting Adriatische kust naar de regio de Marken. Mooie stranden, interessante steden met vroeg Romaanse kerken, lieflijke dorpjes èn een heerlijk klimaat. De volgende twee nachten verblijft u in een andere heerlijke Locanda, gerund door de familie Tombolini, meesters van de Italiaanse keuken.

"Un' ospitalità attenta ma allo stesso tempo serena ed amichevole, la degustazione di un menu basato sulla tradizione culinaria marchigiana, un profumato calice di vino: tutto questo è cenare alla Locanda Le Logge"
Gastvrij en vriendelijk worden ontvangen, genieten van een proeverij, een menu, gebaseerd op de culinaire traditie van le Marche, een goed glas wijn: dit alles is dineren in Locanda Le Logge.

Andrea Tombolini, samen met zijn moeder Natalina, veranderen het menu van week tot week, afhankelijk van wat het seizoen te bieden heeft. Er is een degustazione antipasto e primo, een proeverij van vier voorafjes en twee soorten pasta. Een stukje kalfsvlees met een heerlijke jus, kleine sperzieboontjes omwikkeld met spek, of een gesmolten kaasje. Daarna volgt de pasta, met bijvoorbeeld salsiccia, Italiaanse worst, of alla vegetariana, met groenten van het seizoen.  

dag 5 t/m 7 Cortona Ė 156 km vanaf de vorige locatie

Deze culinaire ontdekkingsreis eindigt in het midden van de regio Toscane. Het Toscaanse landschap spreekt tot de verbeelding: groene olijfbomen, weelderige druivenranken, zonnebloemen, cipressen en graanvelden.  Te midden van dit moois verblijft u twee nachten in de derde Locanda van deze reis, niet ver van het stadje Cortona.   Stefano, de herbergier, verwelkomt u met de typische, gezellige Toscaanse spirito en Simona, de kok, laat u verliefd worden op haar gerechten.. 

"per la gioia degli appassionati di antichi sapori che raccontano la storia di un territorio, la riscoperta dei piatti tradizionali"
op zoek naar de authentieke smaken die een verhaal vertellen van het land, het opnieuw ontdekken van traditionele gerechten

en, niet onbelangrijk, "per celebrare con amici e parenti i momenti più belli... con il menu ideale e il vino più giusto. A tavola non si invecchia!"
deze mooie momenten vieren met vrienden en familie ... het ideale menu met de juiste wijn. Want aan tafel blijf je eeuwig jong!

Proef de eigengemaakte pasta met schapen- en geitenkaas geserveerd met zelfgemaakte compotes en kastanjehoning, of de traditionele crostini met rode wijn, ui en gebakken champignons.  Een kleine greep uit de uitgebreide menukaart.
Vanaf Cortona is het 62 km naar de luchthaven van Perugia, waar u de huurauto inlevert en de terugvlucht naar Amsterdam neemt. 

Uw vervoer

• exclusief retourvlucht naar Perugia en exclusief autohuur  

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.