Uw rondreis

dag 1 t/m 3 Ferentillo Ė 160 km vanaf luchthaven Rome

Deze rondreis begint in het zuiden van Umbrië bij een heel bijzonder verblijf in een klooster uit de 8e eeuw. Het is gelegen te midden van de onbekende groene heuvels in het Nationale park van de Nera rivier. Rondom het klooster zijn routes per mountainbike uitgezet door de bossen en heuvels. Ook kunt u lange wandelingen maken langs de aangegeven wandelpaden. Ferentillo is een schilderachtig stadje aan de rivier Nera. Vlakbij ligt de hoogste waterval van Italië: ‘Cascata delle Marmore', een spectaculair natuurverschijnsel. Piediluco is een klein vriendelijk dorpje aan de oevers van het Piediluco meer. Narni is een typisch Umbrisch stadje, gebouwd op een heuvel met een prachtig uitzicht over de rivier de Nera. De Romeinse stad Carsulae is de plaats die geldt als het belangrijkste archeologische centrum van Umbrië wat betreft de Romeinse tijd.

dag 3 t/m 5 Massa Marittima Ė 244 km vanaf de vorige locatie

Vanuit ‘het groene hart van Italië' rijdt u naar een wat ruiger gebied in Zuid Toscane : de Maremma. Hier verblijft u 2 nachten op een schitterend landgoed. De agriturismo is omgeven door wijnvelden en vanaf het terras geniet u van panoramische vergezichten ... hier zal het u aan niets ontbreken. In de omgeving zijn vele interessante dorpjes te bezoeken, zoals het oude mijnstadje Massa Marittima, het pittoreske Montalcino of de schitterende kust met mooie stranden. Indien u van wandelen houdt kunt u hier uw hart ophalen, niet alleen bij de Tenuta zelf maar ook in het natuurpark Parco Regionale della Maremma. Veel te doen, te zien en te proeven in twee dagen !

dag 5 t/m 8 Bracciano Ė 197 km vanaf de vorige locatie

De reis sluit af met een verblijf van 3 nachten in een prachtige villa aan het meer van Bracciano. De eigenaar is schilder en heeft de villa met zorg gerestaureerd en de 8 kamers verfraaid met unieke muurschilderingen. Rondom is een mooi park voor wandelingen, er is een zwembad en een tennisbaan. 's Avonds kunt u genieten van de typisch Italiaanse keuken. Op het meer van Bracciano kunnen diverse watersporten uitgeoefend worden. Bracciano is een middeleeuwse stad met pittoreske straatjes en wordt gedomineerd door het kasteel Odescalchi, uit de 15e eeuw, en één van de mooiste voorbeelden van militaire architectuur in Italië. Vanuit Bracciano brengt de trein u in 45 minuten naar het centrum van Rome. Een indrukwekkende en wereldberoemde stad met talloze historische monumenten en plekken uit de geschiedenis die deze stad zo uniek maken!
Vanaf Bracciano is het 50 km naar de luchthaven van Rome. 

Uw vervoer

• exclusief retourvlucht naar Rome en exclusief autohuur

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.