Masseria Santa Lucia

Montesardo | ApuliŽ

De biomasseria Santa Lucia ligt vlakbij Montesardo in de streek Salento, het zuidelijkste puntje van Apulië, en op slechts 6 km van de prachtige zee. Een gebied dat gekenmerkt wordt door olijfbomen, oude stenen muren en karakteristieke agrarische gebouwen.
Een Masseria is een versterkte hoeve, een boerderij, die veel voorkomt in Zuid-Italië, vooral in Apulië. Vanaf hun ontstaan in de 15e eeuw werden deze Masserie bewoond door de aristocratische landeigenaren, beneden woonden de boeren die het land bewerkten en boven de ‘Padrone' en zijn familie. Rond de binnenplaats waren de stallen voor de paarden en de andere ruimtes werden gebruikt voor opslag van gereedschap. De onverharde karresporen van vroeger hebben plaats moeten maken voor de wegen van nu; vlak langs de Masseria loopt een weg, die wij echter tijdens ons verblijf in de Santa Lucia niet als storend hebben ervaren.
De Masseria Santa Lucia heeft een heel eigen geschiedenis, verhalen uit het verleden komen tot leven als je de grot afdaalt waar nog resten te zien zijn van een oude molen... Nu, eeuwen later, is de Masseria getransformeerd tot een gastenverblijf zonder de bijzondere stijl en authenticiteit te verliezen.
Op de binnenplaats kunt u 's ochtends genieten van het voortreffelijke ontbijt, in de namiddag l' aperitivo, en 's avonds het onvergetelijke diner in het restaurant.  De biomasseria Santa Lucia moet u eenvoudigweg belééfd hebben!