Masseria Parco della Grava

Fasano | Puglia

Toen wij aan kwamen rijden voor ons eerste bezoek aan de Parco della Grava wisten we het eigenlijk al....zo'n kronkelend landweggetje door alleen maar olijfbomen met dikke stammen in de gekste vormen, moest wel leiden naar een schitterende Masseria.
"la fortuna di passeggiare tra i più belli alberi di ulivo secolari", schrijven ze; hier krijg je nog de kans om tussen de mooiste eeuwenoude olijfbomen te wandelen. Veertig hectare grond, niet alleen olijven, maar ook rijen wijnstokken met druivensoorten als de bekende Primitivo en de Negroamaro, een donkere stevige blauwe druif die typisch is voor Puglia. U zult deze wijnen van eigen grond zeker proeven tijdens uw verblijf!

Wij werden spontaan meegenomen door de sympathieke eigenaar Marco, die ons zijn land liet zien en over zijn land vertelde. Hieruit sprak niet alleen een enorme vakkennnis over de olijfbomen, de wijn, de groenten, de piante tartufigene, de truffelplanten, maar ook trots en liefde voor dit land. Ooit, in 1726, werd de masseria gebouwd als een gefortificeerde boerderij, later was het eigendom van de Monache di San Giuseppe, de kloosterzusters van San Giuseppe. En zo'n veertig jaar geleden heeft Marco en zijn familie het landbouwbedrijf gekocht en weer later is de masseria zorgvuldig gerestaureerd tot wat het nu is, de Parco della Grava.
Dochter Lisa weet ook veel van het land, maar zij houdt zich bovenal bezig met de ospitalità italiana, de Italiaanse gastvrijheid.

Meedoen aan de scuola di pasticceria tipica, heerlijk aan het zwembad liggen na een dag Trullo's bezoeken, wandelen, genieten van de voortreffelijke keuken....wij hadden tijd tekort!