Plaats en tips

U kunt op de dag van aankomst met de eigenaresse Silvia contact op nemen om tijd van aankomst af te spreken. Zij kan u dan begeleiden naar de parkeerplaats. Deze ligt op een tien minuten lopen van de bed & breakfast.   Kosten € 5,- per dag. 

Trani

De twaalfde eeuwse kathedraal van Trani ligt aan zee behoort tot de mooiste van Zuid-Italië. Onder de kerk ligt de crypte van San Niccola Pellegrino die ondersteund wordt door 28 marmeren pilaren. Een ander belangrijk bouwwerk in de stad is het dertiende-eeuwse Castello Svevo, dat eveneens aan zee staat en deels over het water is gebouwd. Het Joodse kwartier met de drie synagogen, de paleizen aan de haven en de haven zelf met talloze vissersboten, maken Trani een bezoek waard. Trani bestaat uit roze getinte huizen, gebouwd met het steen waarop de stad staat. De meeste restaurantjes, straat stalletjes en koffiebars  zijn aan de haven te vinden.  Vanuit de haven heb je het mooiste zicht op de schitterende Cattedrale; vooral de hoogte is indrukwekkend.  

Andria

Andria is samen met Barletta en Trani de hoofdstad van de nieuwe provincie Barletta-Andria-Trani in de streek Puglia. Het staat het meest bekend om het kasteel Castel del Monte wat in opdracht van keizer Frederick II in de 13de eeuw net buiten Andria is gebouwd. Alles aan het kasteel is achthoekig. Rond de achthoekige binnenplaats liggen acht zalen waarvan de muren en plafonds met marmer bekleed zijn. Aan de buitenzijde staat aan elke hoek een uitstekende, achthoekige, gevechtstoren. Het is een uniek kasteel omdat het elementen uit verschillende culturen bevat en er een aura van mysterie omheen hangt. Een leuk feitje is dat het kasteel is afgebeeld op de Italiaanse 1 eurocent munt.

Bari

Bari is de hoofdstad van Puglia en een belangrijke havenstad aan de Adriatische kust. Hoewel er veel te zien en te doen is, is Bari nog geen grote toeristische trekpleister en kunt u rustig door de stad dwalen. De stad is opgedeeld in verschillende districten met een sfeervol oud gedeelte, het Bari Vecchia en een contrasterend modern gedeelte, het Bari Nuova. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Basilica di San Nicola. Sint Nicolaas is de beschermheilige van de stad en sinds 1087 liggen zijn stoffelijke resten in deze kerk. Deze patroonheilige wordt in tegenstelling tot het Nederlandse feest op 5 december, hier uitgebreid gevierd op 6, 7 en 8 mei. Het graf in Bari is een belangrijk pelgrimsoord voor veel katholieken en voor orthodoxe Christenen uit Oost-Europa.