Hotel Rocca sul Mare

Vieste | ApuliŽ

In het hart van het historische centrum van het middeleeuwse stadje Vieste ligt het hotel Rocca sul Mare. "La Rocca", oftewel het fort, werd gebouwd in het jaar 1000 en zevenhonderd jaar lang was het een klooster waar pelgrims en reizigers onderdak kregen. Het klooster werd in 1741 verbouwd tot de adellijke residentie van de familie Mafrolla. Inmiddels is het een hotel geworden dat met veel trots en plezier geleid wordt door de nakomelingen van de aloude familie Mafrolla. In sommige fijne details is terug te zien dat Hotel Rocca sul Mare zijn eigen geschiedenis heeft, zoals in de oorspronkelijke vloeren, trappen, deuren en gewelven.
Op de derde verdieping is het dakterras met een spectaculair uitzicht op de oude San Francesco kerk, over de daken van Vieste en de zee. Vooral in de avond, wanneer de zon de witte gebouwen goud verlicht, is het uitzicht op zijn mooist. Door de unieke locatie, omringd door de Adriatische zee en het fort, heeft u het idee op de boeg van een schip te zitten.. De rustige oude stad is 's avonds vol met leven, er zijn veel lokale restaurants en ambachtelijke winkels.
Hotel Rocca sul Mare heeft 13 kamers, allen eenvoudig maar comfortabel ingericht. 's Ochtends ontbijt met huisgemaakte produkten en vers fruit, 's avonds dineren en genieten van de voortreffelijke zelfgemaakte pasta's van Signora Raffaella. En dat allemaal op het schitterend gelegen terras in het hart van Vieste.