La Locanda delle Donne Monache

Maratea | Basilicata

In het historisch centrum van het Middeleeuws dorp Maratea ligt La Locanda delle Donne Monache. De vertaling is "de herberg van de vrouwelijke monniken", vernoemd naar het oorspronkelijke klooster uit de 18e eeuw waar alleenstaande zwangere vrouwen werden opgevangen. In de tuin is een poort , die doorgang geeft naar de naastgelegen kerk, waar deze vrouwen naar toe gingen.
Het hotel heeft het karakter behouden van dit monumentale pand met de vele gangen, trappen en nisjes die aan vroeger doen denken. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting die luxe aandoet. In het hotel zijn diverse exposities te vinden met hedendaagse kunst zoals schilderijen, beelden, sieraden en prachtig glaswerk. De antieke meubels zijn afkomstig uit Marokko. Ook het intieme Italiaanse restaurant Il Sacello met een gezellig terras, is ingericht met Marokkaans meubilair. Hier worden culinaire gerechten bereidt met traditionele producten uit de regio Basilicata.
In de omliggende tuin met veel bloemen is een zwembad en een jacuzzi. Alle 27 kamers zijn sfeervol en comfortabel ingericht en de meeste kamers bieden uitzicht op het historisch centrum van Maratea.
Locanda delle Donne Monache is omgeven door geschiedenis en cultuur en ligt dichtbij de kust aan de Tyrrheense Zee en de omliggende bergen. Overnachten in dit voormalig klooster is zeker een heel bijzondere ervaring!