Vakantie in Italië | CalabriŽ

Minerva Italië Reizen

vakantie in Italië / CalabriŽ


Hotel en agriturismo

CalabriŽ


De regio Calabrië ligt in het zuiden van Italië en heeft Catanzaro als hoofdstad. Het grenst in het westen aan de Tyrreense zee, in het noorden aan Basilicata en in het oosten aan de Ionische zee. In het zuidwesten wordt Calabrië van het eiland Sicilië gescheiden door de straat van Messina.

Calabrië vormt de ‘teen' van de ‘Italiaanse laars' en wordt ingeklemd door de Tyrreense zee en de Ionische zee. Er zijn prachtige stranden en het zeewater is zeer helder. De kust bij Reggio di Calabria werd door de dichter Gabriele d'Annunzio ‘de mooiste kilometer in Italië' genoemd. Het is een onbedorven en ruige streek met de laatste uitlopers van de Apennijnen: het Aspromonte-gebergte. Het landschap is een afwisseling van bergen, bossen, rotspartijen, wijn- en olijfgaarden, meren en watervallen. Er heerst een gematigd zeeklimaat die voor koele zomers en zachte winters zorgt.

Calabrië behoorde eens tot Magna Graecia, dit gebied in Zuid-Italië werd tussen 800 en 600 v.Chr. door de Grieken gekoloniseerd. Uit de tijd van de Griekse overheersing zijn mooie restanten te vinden in Locri Epizefiri bij Gerace. Na de val van het Romeinse rijk viel Calabrië in handen van het Byzantijnse rijk. Uit deze tijd zijn interessante overblijfselen te vinden in het dorpje Rossano en in Stilo waar ‘La Cattolica' (10e eeuw) met vijf karakteristieke torens staat. Dit Byzantijnse kerkje in één van de typische kenmerken van Calabrië.

De drie grootste steden in Calabrië zijn Cosenza, Catanzaro en Reggio di Calabria. Cosenza heeft de bijnaam ‘het kleine Athene van Calabrië' en is een schilderachtige studentenstad met tal van monumenten. Catanzaro, de hoofdstad van de regio, was ooit de belangrijkste stad van zijdewerk. Het zijdewerk dat in het Vaticaan werd gebruikt, werd in Catanzaro geproduceerd. De belangrijkste bezienswaardigheid in Reggio di Calabria zijn de ‘Krijgers van Riace'. Dit zijn twee opmerkelijke bronzen beelden uit de 5e eeuw v. Chr., te zien in het Nationaal museum, en echte pareltjes van de Griekse kunst.

Calabrië is nog niet overspoeld door toeristen en geschikt voor liefhebbers van avontuur, bijzondere natuur en interessante cultuur. In combinatie met de hartelijkheid van de inwoners en de culinaire tradities is deze regio het ontdekken waard!

Terug naar alle hotels en agriturismo