Hotel Aequa

Vico Equense | Golf van Napels

Blauw-witte tegels, miniatuur zeilschepen, een schilderij met een vis. De mediterrane sfeer in de hal van Hotel Aequa maakt meteen duidelijk dat we hier aan de kust zijn. En wel in Vico Equense, een plaatsje aan de Golf van Napels, op het schiereiland waar ook de beroemde badplaats Sorrento ligt.

Tegenwoordig zijn er meer plekken om te overnachten in Vico Equense, maar toen Immacolata Coppola in de jaren dertig haar eigen hotel opende, was ze de eerste. Inmiddels wordt Hotel Aequa al jaren gerund door Immacolata's dochter Luisa en de drie kleindochters Paola, Daniela en Maria Pia. Dat het hotel al drie generaties meegaat, is terug te zien in de inrichting. De receptie en de kamers mogen dan in mediterrane stijl zijn gerenoveerd, de enorme, typisch Italiaanse eetzaal ademt de sfeer van vroeger. Het kost weinig moeite om je voor te stellen hoe Immacolata hier indertijd tussen de tafels moet hebben rondgelopen, een praatje makend met haar gasten.

Anders dan het toeristische Sorrento is Vico Equense een nog redelijk onontdekt, authentiek plaatsje. Het is het perfecte vertrekpunt om de omgeving te verkennen. Van een bezoek aan de opgravingen van Pompeï en Herculaneum tot een stevige wandeling over het Sentiero degli Dei (het Pad van de Goden) aan de Amalfikust. Ook een dagtrip naar Napels, nog geen uur rijden, is prima te doen. Bij terugkomst wacht het buitenzwembad van Hotel Aequa en het weidse uitzicht over de baai en de Vesuvius. Wie een hotel meer als prettige uitvalsbasis voor uitstapjes ziet dan als vakantiebestemming, is hier aan het juiste adres.