Plaats en tips

De receptie informeert u graag over de diverse mogelijkheden, bezienswaardigheden en bijzondere excursies die Napels te bieden heeft.

Het hotel heeft een taxi service van en naar de luchthaven; kosten ca. € 35,00 per enkele reis.

In de omgeving zijn veel restaurants, bars, traditionele pizzeria's , cafés met live muziek en diverse ambachtelijke winkels. De receptionisten geven u graag tips.
In de directe omgeving van het hotel liggen de volgende bezienswaardigheden:

* Santa Chiara, een gotische kerk met kloostergang met fraaie pergola's en mooie faïencetegels

* Capella San Severo, achter het gelijknamige paleis met fraaie marmeren beelden

* San Gregorio Armeno, een benedictijnenkerk met twee barokorgels en een fraaie fontein in de kloostergang. In en rond de kerk kan je de bekende 'presepi' kopen. Dat zijn, in de Via San Gregorio Armeno, gemaakte kerstfiguren en tegelijkertijd typische souvenirs uit Napels.

Napels

De grootste stad van Zuid Italië met een rijke geschiedenis. Deze kunst en cultuur stad heeft zijn eigen dialect dat zelfs voor de Italiaan soms moeilijk te volgen is. Het historische centrum van Napels staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Gesù Nuovo

Het plein werd in het begin van de 15e eeuw aangelegd, omdat Napels in rap tempo groeide. Het meest opvallende gebouw aan het plein is de gelijknamige kerk: Gesù Nuovo. Opvallend is de (originele) façade van het pand, deze bestaat uit grijze stenen die stuk voor stuk in driehoekige punten naar voren steken.

San Domenico Maggiore

Een kerk op het gelijknamige plein. In het midden van het plein staat een obelisk, met een standbeeld van Saint Dominic, Stichter van de Dominicanen.

Dom van Napels

De witte kerk, aan de Via Duomo, is in de 13e eeuw in Frans-Gotische stijl gebouwd. De kerk is vooral bekend omdat het gestolde bloed van San Gennaro, de beschermheilige van Napels, er bewaard wordt. 

Archeologisch Museum

Wereldberoemd museum met o.a. vondsten uit Pompeï en Herculaneum, kunstschatten uit de Oudheid, Griekse en Romeinse beeldhouwwerken en Egyptische kunst.

Corso Umberto

Winkelen kunt u in de Corso Umberto met veel verschillende winkels. De Galleria Umberto I, met luxe winkels, lijkt veel op de bekende Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan. Het is een ontmoetingsplaats voor Napolitanen.

De vulkaan Vesuvius

De vulkaan Vesuvius is per auto of bus te gemakkelijk bereiken. Op circa 1km is een grote parkeerplaats met restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Vanaf hier kunt u, tegen betaling, een stevige wandeling maken naar de rand van de vulkaankrater (diepte 200m).

Arte Card

Met de Arte Card voor de regio Campanië, kunt u respectievelijk 3 of 7 dagen vrij reizen met het openbaar vervoer en heeft u gratis (of met korting) toegang tot een groot aantal musea en archeologische opgravingen zoals Herculaneum en Pompeï. Meer informatie: www.campaniaartecard.it