Pian delle Starze

Marina di Camerota | CampaniŽ

Niet ver van Marina di Camerota, in de Cilento, ligt het schitterende hotel Relais Pian delle Starze. Het is omgeven door grote karakteristieke "Pisciottani" olijfbomen en "Carrubi "; de johannesbroodbomen. Mooi omdat er uitzicht is op zowel het platteland, de campagna, als op de schitterende kust van Marina di Camerota. Niet voor niets is het Parco Nazionale di Cilento op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst.
Pian delle Starze biedt meerdere originele excursies aan en zij adviseren u graag. Zo kunt u een boottocht maken naar Porto Infreschi, een baai met een natuurlijke haven, grotten en kristalhelder water! Of 's avonds vissen met de lokale vissers op hun boten om daarna de mediterrane vangst op het strand van Pozzallo te eten...
Dichterbij huis is "Il Carrubone", het restaurant van Pian delle Starze, dat een speciale vermelding verdient. De chef-kok bereidt hier het beste van de traditionele Cilentaanse keuken, heerlijk en gevarieerd met veelal lokale biologische producten.
De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht met terras of balkon en bieden uitzicht op de verzorgde tuin of de zee. Er zijn ook een aantal appartementen met een kitchenette en een patio.
Tot slot een paar regels uit het gedicht "Il Viaggio che Voglio "dat Pian delle Starze op haar website heeft:
...Voglio conoscere l'anima di una terra incontaminata, dolce ed ospitale
Voglio godere della sua luce, della sua bellezza e del suo mare
Voglio incontrare gente sorridente ed ospitale che mi faccia sentire come a casa ....
Verblijf in het mooie Campanië, en u zult de tekst begrijpen!