Agriturismo Nonno Luigino

Vico Equense - CampaniŽ

Agriturismo Nonno Luigino ligt op 4 km van het centrum van Vico Equense, aan de rand van een prachtige vallei waar het uitkijkt op de schilderachtige heuvels rondom Amalfi. Deze gastvrije boerderij van Opa Luigi is nog altijd in gebruik, de hele familie werkt hier mee aan alle activiteiten waarbij ze de gasten ook graag in willen betrekken.
U treft er kleurrijke fruitbomen en in de tuin verbouwt de familie allerlei groentes zoals bijvoorbeeld tomaten, uien, paprika's en pepers. Er is een grote wijngaard waar wijn gemaakt wordt van de ‘Sabato' druif en van de vele olijfbomen wordt de heerlijke ‘extra vergine' olijfolie geproduceerd. Als u door de terrassen en de tuin loopt, richting de koeien, geiten, schapen en kippen, dan vindt u langs het pad allerlei kruiden zoals salie, tijm en rozemarijn.
Natuurlijk kunt u in het restaurant genieten van heerlijke maaltijden die klaargemaakt zijn met de producten van eigen land! Er is een klein winkeltje waar ze hun producten verkopen zoals de "Noci di Sorrento" (walnoten), de biologische jam, wijn, salami en nog veel meer lekkers!
De boerderij biedt 8 kamers en 1 appartement, allen met een eigen terras. Voor de ontspanning is er een zwembad met uitzicht over de vallei. Kinderen kunnen zich ook vermaken in de speeltuin of mee helpen op het platteland. Vanuit agriturismo Nonno Luigino kunt u mooie wandeltochten maken, de kust van Amalfi ontdekken, naar Pompeï, Napels en dagtochten maken naar de eilanden Capri, Ischia en Procida.