Bed and Breakfast A Casa di Paola

Ravenna | Emilia Romagna

De Bed and Breakfast, genoemd naar de eigenaresse Paola, ligt in het historisch centrum van Ravenna. Op een steenworp afstand liggen het Piazza del Popolo, dat het hart van de stad is, de Via Cavour, het graf van Dante en de Basiliek van de Heilige Geest welke naast de beroemde doopkapel van de Arianen ligt. Deze doopkapel is één van de acht monumenten in Ravenna die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Andere belangrijke bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand, waardoor dit verblijf een gunstige ligging heeft.
Het huis van Paola maakte vroeger deel uit van de woning van een beroemde schilder uit Ravenna. In 2008 is het huis gerenoveerd, waarbij prachtige fresco's en de originele plafonds met houten balken behouden zijn gebleven. Op de 1e en 2e verdieping zijn de goed verzorgde kamers, allen met een modern ingerichte badkamer. De kamers hebben een houten vloer en zijn voorzien van airconditioning en een flatscreen televisie. Er is een ruime gemeenschappelijke woonkamer met televisie, internetverbinding, allerlei boeken en muziek. Op de eettafel staat 's ochtends een uitgebreid buffet klaar staat. Bij mooi weer kan het ontbijt in de bloemrijke tuin genuttigd worden. Een goed begin om vanuit de Bed and Breakfast een stadswandeling te maken.
Ravenna is een schatkamer van kunst, cultuur en geschiedenis. Eén van de aanraders zijn de kleurrijke mozaïeken vol symboliek op de muren van het mausoleum van Galla Placidia en van diverse basilieken in deze historische stad.