Vakantie in Italië | Latium

Minerva Italië Reizen

vakantie in Italië / Latium


Hotel en agriturismo

Latium


De regio Latium ligt in het midden van Italië en heeft Rome als hoofdstad. Het grenst in het noorden aan Toscane en Umbrië, in het oosten aan Abruzzen en Molise en in het zuiden aan Campanië. Het westen grenst aan de Tyrreense zee. Qua grootte staat Latium op een negende plaats van alle regio's in Italië.

Het landschap kenmerkt zich door glooiende heuvels, wijn- en olijfboomgaarden, bergen in het binnenland, meren en de kuststrook langs de Tyrreense zee. De bekendste meren zijn Lago di Bracciano, Lago di Bolsena en Lago di Vico; dit zijn voormalige vulkanische kraters. Latium kent een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters.

In het noorden van Latium zijn resten te bewonderen uit de tijd van de Etrusken. Deze bevolkingsgroep beheerste vanaf de 9e eeuw v. Chr. dit gebied en zij waren één van de hoogst ontwikkelde volken van de oudheid gedurende hun bloeitijd in de 7e tot 5e eeuw v. Chr. Tenslotte hebben de Etrusken zich aangesloten bij de Romeinen en werd het Romeinse Rijk gesticht. De Romeinen danken hun schrift, cultuur en godsdienst grotendeels aan de Etrusken. De overblijfselen van graven en tombes in de Etruskische stad Cerveteri zijn bezienswaardig en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De geschiedenis, architectuur, kunst, cultuur en de religie zijn zeer belangrijk in Latium. Het is de bakermat van de Romeinse beschaving. Niet alleen in Rome, maar ook in andere steden en dorpen in Latium zijn er imposante resten te vinden uit de tijd van de Romeinen.

In alle opzichten wordt Latium beheerst door Rome, de hoofdstad van Italië en de grootste stad in deze regio. Rome wordt ook de "Eeuwige Stad' genoemd waarvan de geschiedenis teruggaat naar minstens 2500 jaar geleden, toen Rome de hoofdstad van het Romeinse Rijk was. Het historisch centrum van Rome, met monumenten uit de oudheid, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 


Terug naar alle hotels en agriturismo