Albergo Santa Chiara

Rome | Latium

Albergo Santa Chiara ligt in het hart van Rome, aan het Piazza della Minerva dicht bij het Pantheon en op korte loopafstand van het beroemde Piazza Navona. Een uitstekend uitgangspunt om de vele historische monumenten van Rome te bezichtigen.
Het hotel is gevestigd in voormalige paleizen uit de 15e tot 19e eeuw. Sinds 1832 is de familie Corteggiani de eigenaar van de voormalige wijnwinkel, die al snel veranderde in een herberg en even later tot hotel werd omgebouwd. Nog altijd word het hotel gerund door deze familie. Onlangs is het gerenoveerd en uitgebreid, zodat er momenteel 96 kamers voor de gasten zijn.
De verzorgde en stijlvol ingerichte kamers zijn voorzien van satelliet televisie, telefoon, minibar, airconditioning en badkamer met bad of douche en föhn.
Bij de receptie wordt u vriendelijk ontvangen. Zij helpen u graag met het geven van tips en maken desgewenst reserveringen voor restaurants, rondleidingen, musea of een transfer naar de luchthaven.
's Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar. In de lobby kunt u een drankje nuttigen, terwijl u uitkijkt op de kerk Santa Maria Sopra Minerva. Deze kerk staat aan het Piazza della Minerva en is de enige gotische kerk van Rome. Op het plein staat het beroemde olifantje met een Egyptische obelisk, gemaakt door de kunstenaar Bernini. 's Avonds zijn er genoeg verschillende gelegenheden in de directe omgeving van het hotel: restaurants, cafés en gezellige terrasjes.