agriturismo Sostio a Levante

Sostio a Levante | LiguriŽ

Verwacht geen tv op de kamer - bij agriturismo Sostio a Levante is het de bedoeling dat u écht tot rust komt. Eigenaren Laura en Luca doen er alles aan om hun gasten in de watten te leggen, maar wereldse afleidingen als een televisie horen daar wat hen betreft niet bij. Hier komt u puur om te ontspannen. Denk: een stille plek in de heuvels, ligstoelen in de tuin, een zwembad, olijfbomen, lavendelstruiken.

Framura, een verzameling van vijf kleine dorpjes in Ligurië met samen maar zo'n zevenhonderd inwoners, bevindt zich tra mare e monti: aan de ene kant de zee, aan de andere kant de bergen. De agriturismo zelf ligt op een heuvel, en is te bereiken via een weg die zich tussen de bomen door slingert. Laura en Luca houden het kleinschalig: er zijn slechts acht kamers, die allemaal aan de enorme tuin liggen. 's Avonds is het daar genieten van het uitzicht en wie een wijntje bestelt, krijgt er als vanzelfsprekend een plankje met rauwe ham en/of frittata bij geserveerd.

Wilt u bij de agriturismo blijven eten, vergeet dan niet 's ochtends in te tekenen voor het diner. Laura staat in de keuken, Luca schenkt de wijn en serveert de gerechten. Dat kunnen ravioli met walnotensaus zijn, gevolgd door een vleesgerecht met venkel en kaas. De ingrediënten komen als het even kan uit eigen moestuin of wijngaard, en in elk geval wordt er louter met lokale producten gekookt. Hoe kan het ook anders, op deze plek waar alles gericht is op genieten van het pure landelijke leven.