Hotel San Terenzo

San Terenzo | LiguriŽ

Direct aan het strand en op zeer korte afstand van het dorp San Terenzo ligt dit recent gebouwde hotel. Deze specifieke locatie is ideaal voor een vakantie in Ligurië. Langs het hotel loopt een promenade met palmbomen en bankjes om te genieten van het uitzicht op zee. Deze promenade, die San Terenzo met Lerici verbindt, wordt ook wel de ‘wandeling van kasteel tot kasteel' genoemd. Deze twee middeleeuwse kastelen liggen ieder op het uiteinde van de baai. Vanuit het hotel is het 200 meter lopen naar het karakteristieke vissersdorp San Terenzo of u loopt de andere kant op, waarbij u na ongeveer 1 kilometer in het centrum van Lerici komt. Lerici is eveneens een historisch vissersdorp, gelegen aan de Golfo della Spezia, die ook bekend staat als de ‘Golfo dei Poeti', oftewel ‘Golf van de Dichters'. Door de eeuwen heen hebben veel bekende dichters, schrijvers en kunstenaars hun leven doorgebracht aan deze golf, vanwege zijn onweerstaanbare schoonheid en charme.
Het moderne hotel heeft 14 comfortabel ingerichte kamers, waarvan 9 kamers een klein balkon hebben met uitzicht op zee. Voor alle hotelgasten is er een ruim dakterras dat voorzien is van ligbedden en parasols. 's Ochtends staat een uitgebreid ontbijtbuffet klaar in het restaurant dat zich onder het hotel bevindt.
Liefhebbers van het strand kunnen naar ‘Colombo', direct onder het hotel gelegen, waar u tegen betaling gebruik kunt maken van de faciliteiten. Lerici en San Terenzo zijn in 2010 beloond met de Blauwe Vlag, een internationaal kwaliteitssymbool voor goede stranden. Er zijn veel watersportmogelijkheden zoals snorkelen, duiken, zeilen en een boot huren. Vanuit Lerici zijn veerbootverbindingen naar Portovenere en de Cinque Terre; deze vijf dorpen zijn idyllisch gelegen op de rotsen aan de kust van Ligurië, die via een voetpad en spoorweg met elkaar verbonden zijn.