Plaats en tips

Achter het hotel is een gratis parkeerplaats voor de gasten.
Garage kan gereserveerd worden; € 10,- per dag.

Comomeer

Met een oppervlakte van 146 vierkante kilometer is dit het derde grootste meer van Italië na het Gardameer en het Lago Maggiore. Het meer heeft drie takken in de vorm van een omgekeerde Y. De grootste plaats is Como en ligt aan de zuidwest punt. Midden in het meer ligt Isola Comacina, een klein eilandje. Het Comomeer wordt omgeven door hoge bergtoppen, waarvan Monte Legnone de hoogste berg is met een hoogte van 2609 meter. Het landschap is gevarieerd en fascinerend: het blauwgroene water, de bergen met bossen of sneeuw, pittoreske dorpjes en steden met een rijke cultuur. 

Cernobbio

Cernobbio is een gemoedelijk plaatsje direct aan het Comomeer en ligt aan de voet van de Monte Bisbino. Vanaf de top, die bereikt wordt na een 17 km lange panoramische route, is het uitzicht schitterend op Cernobbio en het Comomeer.
Cernobbio is voornamelijk bekend vanwege een aantal mooie villa's, waarvan Villa d'Este de beroemdste is. Vanuit Cernobbio is er een bootverbinding met Bellagio.

Como

De grootste stad en naamgever van het meer. In het historisch centrum zijn veel bezienswaardigheden. De straten staan haaks op elkaar dat doet herinneren aan de Romeinse tijd. Op het Piazza Duomo staat de kathedraal uit 1396 die tot de belangrijkste kerken behoort in Noord-Italië. Een groot gedeelte van de oude stadskern is voetgangersgebied waar ook vele winkels en restaurants te vinden zijn. Piazza Cavour is de ontmoetingsplaats van Como waar de veerboten aanmeren.

Tremezzo

Ligt halverwege aan de westoever van het Comomeer tegenover Bellagio. De ligging is mooi met schitterend uitzicht op het meer en op het Grigne gebergte. Er liggen een aantal hele mooie villa's waarvan de Villa Carlotta de bekendste is. Deze villa werd in de 18e eeuw gebouwd en is omgeven door een terrasvormige, romantische tuin.

Menaggio

Is een oude stad en één van de meest toeristische plaatsen aan het Comomeer. Het oude centrum is in tweeën verdeeld, in het hoge deel liggen middeleeuwse steegjes en het lage deel ligt aan het meer. Hier is een karakteristiek haventje, 19e eeuwse architectuur en een lange boulevard. Vanuit Menaggio is er een bootverbinding naar Varenna en Bellagio.

Bellagio

Wordt ook wel de parel van het Comomeer genoemd. Het is een chique badplaats fraai gelegen hoog boven het water en precies op het punt waar de twee takken elkaar raken. Het heeft een eeuwenoud centrum dat goed bewaard is gebleven. De elegante 18e eeuwse Villa Serbelloni ligt bovenaan het stadje met een park dat een mooi uitzicht biedt op het meer. Dit park kan onder begeleiding van een gids bezocht worden.