Agriturismo I Mori

Cingoli | Marche

Agriturismo Country House I Mori ligt in het hart van "het balkon van de Marche", een streek in Italië met als voornaamste plaats het hooggelegen Cingoli. Van daaruit zijn er prachtige vergezichten over de regio le Marche.
Door de centrale ligging op een heuvel van 256 meter hoogte, tussen de bergen Conero en San Vicino, kan men rondom kijken over de groene omgeving. Een ideaal verblijf voor een autoreis door de Marche; een perfect startpunt voor uitstapjes.
Bij het huis staan een oude eik en een aantal zeer oude moerbeibomen (i mori), waar het huis zijn naam aan te danken heeft. De oorspronkelijke eeuwenoude boerderij is herbouwd en de reconstructie is in 2005 voltooid. Hierbij is gebruik gemaakt van traditionele bouwmethoden en milieuvriendelijke materialen zonder gebruik van chemische en synthetische producten. Op het land worden graan, groente en fruit op biologische wijze verbouwd. Er wordt olijfolie gemaakt én goede wijnen, zoals de Verdicchio, typerend voor deze streek en behorend tot een van de populairste wijnen van Italië. Gasten kunnen genieten van deze heerlijke streekgebonden producten verbouwd op het eigen bedrijf. Tijdens het ontbijt, bij mooi weer op het terras, proeft u de eigengemaakte jam en honing. In de maanden juni, juli en augustus is het restaurant ook voor diner geopend. Traditionele gerechten, bereid door de familie met eigen producten als basis. Onder genot van een goede huiswijn kunt u samen genieten van een smaakvol diner. De negen kamers zijn ingericht met smeedijzeren bedden, houten meubels en voorzien van alle moderne gemakken. Rondom het huis is een verzorgde tuin met terras, een zonneweide en een opzetzwembad. Voor kinderen is er een speelplaats en een groot voetbalveld. Verderop is een apart gedeelte beschikbaar met vier standplaatsen voor campers. De familie Berrè, de eigenaren, informeren u graag over de vele mogelijkheden die u kunt ondernemen vanuit deze goed verzorgde agriturismo.