Antico Podere Propano

Saluzzo | Piemonte

Antico Podere Propano ligt niet ver van het centrum van het bijzondere stadje Saluzzo. Het is een uitgestrekt landgoed dat in 1525 door de Markies van Saluzzo, Michele Antonio, geschonken werd aan de monniken van het Cisterciënzerklooster van Monbracco. Sinds 3 generaties bezit de familie Camisassi deze boerenhoeve en in 2006 is een gedeelte hiervan getransformeerd in een sfeervol country hotel. Met zijn symmetrische binnenplaats straalt het nog altijd de sfeer uit van een groot, elegant buitenverblijf. Het hotel is een subtiele mix van het heden en het verleden, met de originele terracotta vloeren, de bakstenen plafonds en de stenen pilaren gecombineerd met hedendaags comfort en moderne meubels.
Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in een ruime kamer waar in het verleden het huiselijk leven van de boerenfamilie zich afspeelde, tijdens de warmere maanden ontbijt u op de binnenplaats.
Alle 30 kamers zijn ruim en elegant ingericht, de meesten kijken uit op de binnenplaats en liggen of in de zonnige zuidvleugel of in de westelijke vleugel waar vroeger het graan werd opgeslagen. De suitekamer heeft een spectaculair uitzicht op de Monviso en Saluzzo.
De Monte Viso ( Monviso) met zijn 3841 meter hoogte is vanwege zijn bijzondere piramide vorm en het feit dat het boven alle nabijgelegen andere bergen uittorent al uit de verte te zien!