Hotel Corte Fiorita

Bosa | Sardinie

Hotel Corte Fiorita ligt in het hart van het kleurrijke stadje Bosa en kijkt uit op de rivier de Temo. Dit charmante Albergo Diffuso is verdeeld over verschillende oude gebouwen, allen gelegen in het historische centrum van Bosa. Deze "palazzo's " zijn onlangs gerenoveerd en hebben hun oorspronkelijke structuur met de vele bogen behouden.
Het hoofdgebouw, waar ook de receptie en de ontbijtruimte is , ligt aan de oevers van de rivier de Temo, de enige bevaarbare rivier van Sardinië. Langs de boulevard staan de mediterrane palmbomen en de kleurrijke vissersboten zijn aangemeerd en klaar voor vertrek.
Sommige kamers in het hoofdgebouw hebben uitzicht over de rivier, kamers in de andere gebouwen hebben voornamelijk uitzicht op de straatjes, pleinen en daken van Bosa. Elke kamer is uniek en ingericht in die typisch Sardijnse stijl, uiteraard met alle benodigde comfort en een eigen badkamer.
De kamers zijn verdeeld over meerdere verdiepingen , er is een lift aanwezig tot de tweede verdieping ; een trap brengt u verder naar de hoger gelegen verdiepingen.
Bosa is een prachtig stadje met mooie pleinen, kleine straatjes en huizen in pastelkleuren met mooie balkons. Het kasteel Malaspina ligt op de top van de heuvel, omringd door de hoge huizen van de oude middeleeuwse stad en is te voet bereikbaar. Vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht op de stad zelf, op de omliggende vallei en op de zee. Het strand Bosa Marina ligt op ca. 2 km afstand