B&B Villa Pimpina

Carloforte | SardiniŽ

Iedereen kende Giuseppina Farris, geboren in 1876, omdat zij de vroedvrouw van het dorp Carloforte was ; de vroede of wijze vrouw met ervaring.  Zij heeft  nagenoeg elke inwoner van het eiland San Pietro geboren zien worden.   “ La Pimpina “ , zoals haar bijnaam luidde, was als een “grande madre “ voor iedereen op het eiland. Samen met haar echtgenoot Nicola Rivano opende zij een boekwinkel waar van alles te koop was, maar wat vooral een plek werd waar men samenkwam en waar iedereen zich welkom voelde.  Tegenwoordig heet het huis van Giuseppina “Hotel Villa Pimpina” ; een schitterende bed and breakfast in het historische centrum van Carloforte waar Giusy Rivano u hartelijk ontvangt.

De 10 kamers zijn alle kleurrijk en sfeervol ingericht, de meeste kamers met terras of balkon waar u uitzicht heeft over de daken en de haven van Carloforte. Zelfs zijn de nabijgelegen “Antiche Saline “ te zien, de plek waar vroeger zout werd gewonnen maar waar tegenwoordig flamingo’s huizen.

Aan de achterkant bevindt zich de tuin met bloemen en citroenbomen, hier geniet u ‘s ochtends van een bijzonder vers en gevarieerd ontbijt en hier kunt u op elk moment van de dag die rustige plek vinden om een boek te lezen of gewoon te genieten van het dolce far niente !