Aldiola Country Resort

SantíAntonio di Gallura | SardiniŽ

In het noordoosten van Sardinië, niet ver van de beroemde Costa Smeralda, ligt het elegante en luxe Aldiola Country Resort. Het is idyllisch gelegen in het typische ruige Sardijnse landschap de "macchia mediterranea ", met de vele eeuwenoude kurk- en steeneiken en bessenstruiken. Aan de oevers van het meer staan duizend jaar oude olijfbomen en fenomenale granieten rotsen gebeeldhouwd door wind en water.
Aldiola Country Resort ligt in deze heuvels met spectaculair uitzicht op het "Lago di Liscia", het meer van Liscia. Het opvallend gelegen zwembad en de vele schaduwrijke plekken nodigen uit om te genieten van de rust, ruimte en sfeer.
De hotelkamers zijn ondergebracht in bungalows die architectonisch doen denken aan de oude herderswoningen. Elke bungalow is verdeeld in twee suite kamers, met een eigen privé ingang en terras. De kamers zijn comfortabel en in authentieke Sardijnse stijl ingericht; veel hout, ijzer en keramiek voor het meubilair en inrichting, gemaakt door de beste ambachtslieden van Sardinië. Alle kamers zijn op de begane grond en de superior kamers hebben dat schitterende uitzicht op het meer van Liscia, de classic kamers hebben zijzicht op het meer.
Een speciale vermelding verdient het restaurant Aldiola, traditioneel dineren met verfijnde streekgerechten en zeer goede lokale wijnen buiten op de veranda onder de sterrenhemel! Wij raden dan ook een verblijf op basis van half pension van harte aan.
Hoewel het hotel landinwaarts bij het plaatsje Sant'Antonio di Gallura ligt zijn de schitterende witte stranden van Cannigione, Baja Sardinia, Porto Cervo, Rena Bianca en nog vele andere op slechts 20 km afstand.