Vakantie in Italië | SardiniŽ

Minerva Italië Reizen

vakantie in Italië / SardiniŽ


Hotel en agriturismo

SardiniŽ


Het eiland Sardinië ligt ten zuiden van het Franse eiland Corsica en ten noorden van Tunesië. Het ligt 200 kilometer ten westen van het vaste land ten hoogte van Napels. Op Sicilië na is Sardinië het grootste eiland in de Middellandse zee. De afstand van noord naar zuid is 270 kilometer en van oost naar west is het 150 kilometer. Met ca. 1,65 miljoen inwoners is het één van de gebieden in Europa met de laagste bevolkingsdichtheid. Cagliari is de hoofdstad van Sardinië.

Sardinië wordt gekenmerkt door een zeer afwisselend landschap. Het binnenland is ruig met glooiende heuvels en bergen. Van noord naar zuid loopt het Gennargentu gebergte met Punta La Marmora (1834 m) en Bruncu Spina (1829 m) als de hoogste bergen. De bijna 2000 meter lange kustlijn met een helderblauwe zee bestaat uit kleine baaien met schelp-, zand- en kiezelstranden. Het noordoosten bestaat uit een rotsachtige kust met prachtige granietformaties. Het zuiden heeft kilometers lange witte zandstranden.

Op Sardinië zijn veel interessante bezienswaardigheden te vinden. Kenmerkend zijn de zgn. ‘Nuraghi'; natuurstenen bouwwerken uit de prehistorie die gebruikt werden als torens of burchten. Er zijn ca. 7000 ‘Nuraghi' die vooral in het noordwesten en midden van het eiland voorkomen. Een van de interessantste ‘Nuraghi' complexen is Su Nuraxi, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De belangrijkste steden op Sardinië zijn Cagliari, Alghero, Sassari, Nuoro, Olbia en Oristano. In Tharros zijn overblijfselen uit de 8e eeuw v. Christus, een van de bekendste opgravingen van Sardinië. ‘Grotta di Nettuno' is een grot met enorme druipsteenformaties aan de Capo Caccia bij Alghero. Porto Cervo, een exclusieve badplaats, is het hart van de wereldberoemde Costa Smeralda. Ten noorden van de Costa Smeralda ligt het nationaal park La Maddalena Archipel. Het bestaat uit talrijke eilandjes tussen zeven grotere eilanden en is geliefd vanwege de ongerepte natuur en het smaragdgroene water. Ten zuiden van Olbia ligt de Golf van Orosei met de mooiste stranden van Sardinië met Cala Luna als meest beroemde strand.

Sardinië is een perfect eiland voor het maken van bijzondere autorondreizen en/of het houden van een actieve vakantie met wandelen, fietsen, paardrijden of diverse watersporten. Ook op culinair gebied komt u op Sardinië aan uw trekken. Sardinië is een paradijs in de Middellandse Zee en wacht om ontdekt te worden!

 

Terug naar alle hotels en agriturismo