Hotel Anticos Palathos

Orosei | SardiniŽ

In het historisch centrum van Orosei, vlakbij het piazza centrale ligt het hotel Anticos Palathos. Het oude Palazzo, oorspronkelijk uit de 18e eeuw, is stijlvol verbouwd en gerestaureerd.
De kamers en suites zijn kleurrijk, klassiek en vooral bijzonder. Ze laten zich niet zo makkelijk beschrijven; alle elf kamers zijn verschillend en dragen klinkende namen als La Perla, le Conchiglie , Emozioni en Nostalgie : de Parel, de Schelp, Emotie en Nostalgie. De kamers en suites zijn geschikt voor twee tot vijf personen en sommigen hebben een eigen veranda met uitzicht op de oude binnenplaats met de originele waterput en de grote open haard.
De architect die Anticos Palathos heeft gerestaureerd heeft de eeuwenoude traditie, om zich te verzamelen bij de waterbron, nieuw leven ingeblazen door op ingenieuze wijze deze oude "pozzo" ook nu het centrale punt te laten zijn.
Het gezellige plaatsje Orosei ligt aan de oostkust van Sardinië, dichtbij mooie stranden zoals Biderrosa, Osala en Su Barone. En de schitterende baaien - de "cala's" - met de kenmerkende azuurblauwe zee zoals de Cala Liberotto of de Cala Ginepro. Met een boot de zee op om de grotten van Blue Marino te bekijken is zeer de moeite waard! Het binnenland met de bergen van Barbagia en het nationale park van Gennargentu heeft ook genoeg te bieden, veel archeologische plaatsen én de grootste canyon van Europa: Su Gorropu.
De hartelijke ontvangst en de Sardijnse gastvrijheid in dit bijzondere hotel zullen u de Anticos Palathos niet snel doen vergeten!