Hotel Gorropu

Canyon Gorropu

Hoog boven op een berg temidden van een ruig landschap ligt het Hotel Gorropu. Het is het enige hotel op de "Gola di Gorrupu" , de grootste Canyon in Europa.
In de lente is het hotel omringd door pioenrozen en geurige tijm en rozemarijn. Door de hoge ligging is er dat schitterende uitzicht over de bergketen en het is de ideale startpositie voor een tocht naar de kloven en grotten van het uitgestrekte Gennargentu gebergte.   Vanuit de grote eetzaal kijkt u uit over de dichte wouden, de kalkstenen bergen en de beroemde Gorropu kloof is zelfs vanuit hier te zien.
Het restaurant serveert typisch Sardijnse gerechten, bijna allemaal huisgemaakte specialiteiten, zoals de " culurgiones " een heerlijke verse pasta, of de "capretto " ( gestoofd geitenvlees) . En dat alles met de beste wijnen die Sardinië produceert, zoals de Cannonau en de Carignano.
U slaapt in één van de 36 kamers die allemaal een panoramisch uitzicht hebben en ingericht zijn volgens de traditionele Sardijnse stijl. Hotel Gorropu wordt gerund door de familie Mulas, het is voelbaar dat hier, op deze bijzondere plek, hun hart ligt.