Appartementen Torre Archirafi Resort

Riposto omgeving Taormina | Sicilie

Citroenen zover het oog reikt... Siciliaanser kan bijna niet. Het Torre Archirafi Resort wordt omringd door tien hectare aan citroenbomen. En midden in die oase van rust bevinden zich negen vakantie-appartementen. Elk appartement is zo'n vijftig vierkante meter groot, met een inrichting zoals je die wel vaker ziet op Sicilië. Terracotta tegels op de vloer, houten kasten en tafels, gietijzeren bedden.

Het Torre Archirafi Resort is perfect voor wie rust, ruimte en vooral privacy zoekt. Ontbijten doet u in uw eigen appartement, waar alle basisbenodigdheden aanwezig zijn. Koffie, thee, cornflakes, jam, toastjes. Voor verse waren als brood, fruit, vlees en vis kunt u terecht in het dorp Riposto. Eigenaar Francesco heeft een handig lijstje met adressen voor u, van de bakker tot de overdekte pescheria, de vismarkt.
's Avonds kan dan de barbecue (voor algemeen gebruik van de gasten) aan, om daarna in de tuin of op uw privéterras van uw zelfbereide gerechten te genieten. En voor wie liever uit eten gaat: op hetzelfde lijstje van Francesco staat ook waar en op hoever rijden u goede restaurantjes vindt. Een van zijn tips is het restaurant van de dichtbij gelegen agriturismo La Terra del Mezzo.

Hier aan de oostkant van Sicilië is veel te doen en te zien. De vulkaan de Etna, Taormina met z'n Griekse theater, een dagje stad in Catania, een dagje strand... Na al die indrukken is het prettig thuiskomen in de mooie tuin van het resort.