Hotel Elimo

Erice | SiciliŽ

In het hart van de prachtige middeleeuwse stad Erice ligt Hotel Elimo. Erice ligt op een hoogte van 750 meter op de top van de Monte San Giuliano, en heeft een fantastisch uitzicht over Trapani, de zoutpannen en de Tyrrheense zee met de Egadische eilanden.
Hotel Elimo is een familiehotel en wordt al jaren geleid door de gastvrije familie Tilotta. Het heeft 21 kamers die verdeeld zijn over 2 verdiepingen, ontstaan door het samenvoegen van een aantal huizen door de jaren heen. De comfortabele kamers zijn ingericht met stijlvolle meubels en een eigen badkamer met douche.
's Ochtends staat een uitgebreid ontbijtbuffet klaar met Siciliaanse producten, 's avonds kunt u heerlijk dineren in het restaurant. Bij mooi weer kunt u plaats nemen op de patio of op het terras met een drankje uit de bar om na te praten over de indrukwekkende stad Erice. De intact gebleven middeleeuwse stad is uniek vanwege de mythe en geschiedenis, kunst en cultuur, landschap en milieu, fantasie en werkelijkheid. Volgens de legende werd de stad gesticht door Erice, de zoon van godin Venus, die koning werd van de Elymiers. Samen met Segesta was Erice de belangrijkste stad van het oude Sicilaanse volk Elimi, die hier rond de 5e eeuw voor Christus leefde.
Tegenwoordig is Erice een belangrijke toeristische stad. Het heeft de charme van een oud middeleeuws dorp met smalle, kronkelende straatjes en natuurstenen huizen met versierde portalen. In de kleine boetiekjes is de plaatselijke ambacht te koop: keramiek, tapijten en typisch gebak.
Het hotel ligt aan de hoofdstraat van Erice, de Corso Vittorio Emanuele, en alle mooie bezienswaardigheden liggen op loopafstand zoals Chiesa Madre, Museo Cordice en het Castello Pepoli e Venere.