Hotel Gagliardi

Noto | Sicilie

De locatie is alvast top. Gagliardi Boutique Hotel ligt in het hart van Noto, een prachtig barokstadje in het zuid-oosten van Sicilië. En dan heeft het hotel ook nog een dakterras waarvandaan u recht op de Basilica Minore di San Nicolò en andere barokke gebouwen kijkt. Een uniek uitzicht over Noto. De stad werd in 1693 volledig verwoest door een aardbeving en is daarna opnieuw opgebouwd in Siciliaanse barokstijl, net als andere plaatsen in het gebied, waaronder Ragusa en Modica. Sinds 2002 staan de barokstadjes op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Om de hoek bij het hotel ligt de Corso Vittorio Emanuele. In deze hoofdstraat bevinden zich veel van de bezienswaardigheden van de stad, zoals het Palazzo Ducezio en de genoemde basiliek. Maar vergeet niet om ook wat zijwegen in te slaan en door de stad te dwalen. De straten van Noto zijn een aaneenschakeling van sierlijke gevels en balkonnetjes.

Hotel Gagliardi zelf zit in een gerenoveerd palazzo uit het einde van de achttiende eeuw. De kamers en suites zijn met zorg ingericht, in klassieke stijl. Er is een binnenplaats, met oude fruitbomen en - van april tot oktober - een barretje. Hier wordt bij mooi weer het ontbijt geserveerd. Ook de Lounge Bar op het dakterras is van april tot oktober open. In de andere maanden kunt u binnen terecht. Dan wordt de galerie van het hotel, waar van tijd tot tijd kunstexposities worden gehouden, omgeturnd tot Gallery Bar.