Masseria Bannata

Piazza Armerina | SiciliŽ

In het hart van Sicilië ligt de Masseria Bannata oftewel "terra baciata dal sole " - het land gekust door de zon. Deze klinkende naam, afkomstig uit het Arabisch, zegt al het één en ander over deze schitterende agriturismo. Gebouwd in de 18e eeuw met de lokale steensoort, die zo typerend is voor het Siciliaanse binnenland, als huis voor de herders en hun vee.
De agriturismo Bannata ligt dichtbij de belangrijke archeologische vindplaatsen van Piazza Armerina en Morgantina en op een kwartiertje rijden van de veelbezochte Villa Romana del Casale ; de Romeinse villa uit circa 300 na Chr. met zijn vloermozaïeken van onder andere jachttaferelen, goden- en heldensagen en de zogenaamde bikinimeisjes. De eigenaresse van het landgoed, Signora Nietta Bruno, heeft hier vroeger gewoond, zij is hier opgegroeid. En dat is voelbaar, zij heeft met zoveel zorg en oog voor detail elke ruimte gemaakt tot één elegant, authentiek en warm geheel. De zes gastenkamers zijn ingericht met antieke Siciliaanse stijl meubels, allen met eigen badkamer. De keuken is geïnspireerd op oude recepten van de aristocratie en op populaire recepten van het binnenland, de ingrediënten komen van het eigen landgoed: olijfolie, tarwe, fruit, groenten, kruiden en specerijen. Haar passie voor film, muziek en kunst heeft Signora Nietta doen besluiten om de oude wijnkelder en schuur voor het vee om te toveren tot "La Sala Chiara", een ruimte voor culturele en recreatieve bijeenkomsten. Een bijzondere omgeving om een Italiaanse film te kijken !

Het grote zwembad, de schitterende tuin, de schaduwrijke hoekjes, de wandelpaden, maar bovenal de gastvrijheid van de Masseria Bannata zorgt ervoor dat u deze bijzondere plek niet licht zult vergeten..... la Terra baciata dal Sole.