Etna Quota Mille

Randazzo | SiciliŽ

Aan de oostzijde van de grootste actieve vulkaan van Europa, de Etna, ligt agriturismo Etna Quota Mille. Een ideale bestemming om een vakantie door te brengen in harmonie met de natuur, in een oase van rust en met een onvergetelijk uitzicht op de Etna en de Nebrodi bergen. Agriturismo Etna Quota Mille heeft een unieke ligging: op een hoogte van 1000 meter en omringd door oude en recente lavastromen. Tevens is deze plek een goed uitgangspunt om diverse hoogtepunten van Sicilië te ontdekken! De bergen, het platteland, de zee en authentieke sporen van de Siliaanse cultuur zijn op korte afstand te bereiken. Bijvoorbeeld een bezoek aan de 3 kilometer verderop gelegen middeleeuwse stad Randazzo, een excursie naar de majestueuze vulkaan Etna, begeleide wandelingen in het Parco Regionale dei Monti Nebrodi, de bergkloof van de rivier Alcantara en Taormina, één van de mooiste steden van Sicilië.
De voormalige boerderij is omgebouwd en er zijn vier 2-persoonskamers en twee 3-persoonskamers. De kamers zijn met smaak en eenvoud ingericht en voorzien van televisie, telefoon, minibar en verwarming. De oude molen is gerestaureerd zonder het veranderen van de originele structuur en daarin bevindt zich het restaurant waar u zich kunt laten verrassen door culinaire hoogstandjes. De machine en de werktuigen die vroeger werden gebruikt voor het stampen van de druiven zijn goed bewaard gebleven evenals de traditie van koken met typisch Siciliaanse producten die biologisch zijn geteeld op de Etna, in de Nebrodi bergen en in de Alcantara Vallei.
In de verzorgde tuin kunt u een duik nemen in het zwembad. Hier kunt u ontspannen, zonnebaden en genieten van de berglucht en de rust van deze unieke plek!