Hotel La Tavernetta

Scopello | SiciliŽ

Hotel La Tavernetta ligt in het centrum van het schilderachtige vissersdorpje Scopello. De naam van het pittoreske dorp is afgeleid van het Griekse ‘skopelos' dat rots betekent. In de kristalheldere zee bij Scopello ligt de "Faraglioni", oftewel "bijzondere rotsen". Het is één van de mooiste baaien van Sicilië en kandidaat voor UNESCO erfgoed. In deze kleine rotsachtige baai bij de zee staat de ‘Tonnara di Scopello'. Vroeger was Scopello een belangrijk centrum voor de tonijnvangst.
De Tonnara is gebouwd in de 16e eeuw en was tot 1984 in gebruik. Deze magische plek wordt regelmatig gebruikt als decor in tv series, reclamespotjes en in de film Ocean Twelve met o.a. George Clooney en Brad Pitt.
Het hotel werd in 1969 geopend en is door de jaren heen gerenoveerd en gemoderniseerd. De kamers zijn allen verzorgd en comfortabel ingericht. De meeste kamers hebben uitzicht op zee. Bijzonder is het uitgebreide ontbijt met verse producten en lokale tradities zoals hartige of "dolce" taarten. Bij mooi weer kunt u genieten van al dit heerlijks op het terras met uitzicht over de zee in de kleur van de eerste zonnestralen .... een goed begin van de dag!
In de tuin bij het zwembad kunt u heerlijk ontspannen in één van de ligstoelen vanwaar u een panoramisch uitzicht over de zee heeft.
Het, door een familie gerunde, hotel is ideaal gelegen om West-Sicilië te ontdekken. De receptie informeert u graag over de verschillende mogelijkheden vanuit Scopello. In de directe omgeving van Hotel La Tavernetta liggen kleine stranden. Duiken, snorkelen, vissen en een boot huren zijn mogelijk. Wandelen in het natuurreservaat Zingaro en een bezoek aan Castellammare del Golfo, Erice, San Vito Lo Capo, Palermo en de tempel van Segesta zijn suggesties voor een onvergetelijke indruk van West-Sicilië!