Agriturismo Baglio Pocoroba

Segesta | SiciliŽ

Baglio Pocoroba is gelegen op een van de heuvels in het achterland van Castellammare del Golfo, vlakbij het archeologische park met de tempelzuilen van Segesta.
De 19e-eeuwse boerderij is door de levendige en gastvrije eigenaar Giuseppe Pizzitola omgebouwd tot een agriturismo met gastenkamers en appartementen, rustiek ingericht, maar comfortabel en van alle gemakken voorzien.
De term "baglio" wordt veelvuldig gebruikt in Sicilië en Calabrië en duidt de oude boerderijen met een binnenplaats aan; zo ook bij de Pocoroba zijn de gastenverblijven, het restaurant en de bar hier omheen gesitueerd.
Het uitzicht is weids over het heuvelachtige landschap met graanvelden en wijngaarden en in de verte is de imposante tempel van Segesta te zien.
Op het terrein staat een oude grote schuur met daarin een onbeschrijfelijke verzameling van allerlei oude, soms antieke, voorwerpen die ooit gebruikt zijn in het agrarische Siciliaanse boerenleven, verzameld door de vader van Giuseppe.
Ook organiseren zij diverse activiteiten zoals mountainbiken, parapenten of deltavliegen, paardrijtochten en sportvissen in de nabijgelegen meertjes.
Het restaurant serveert heerlijke traditionele, lokale gerechten en is fameus in de omgeving, de Sicilianen zelf komen hier ook graag!