Tenuta Il Sassone

Toscane | Massa Marittima

In het hart van de Toscaanse Maremma, het enigszins ruige zuiden van Toscane, ligt de Tenuta Il Sassone. 200 hectare land met bossen, olijfbomen en wijnvelden. Stilte, vogels, de wind, een kabbelende beek en in de verte het middeleeuwse plaatsje Tatti en de vallei van Perolla. Een paradijs van rust, cultuur, geschiedenis en bovenal een warme omgeving door de gastvrijheid van Adriano en Roberta die hier hun huis, hun "azienda agricola" hebben opengesteld voor gasten.
U wordt verwend door de sublieme kookkunsten van chef-kok Bruno. Hij heeft er een neus voor om bestaande recepten te veranderen en zo zijn eigen passie voor het koken tot uiting te brengen in heerlijke gerechten. Alles biologisch en met de beste ingrediënten van het land. En als u wilt, kunt u een middag samen met hem koken, een interessante ervaring om zoveel fantasie en creativiteit mee te maken....
Het mediterrane klimaat, de zeewind, de mineralen in de grond maakt de Maremma ideaal voor de wijnbouw. De wijngaarden van Il Sassone bestaan voornamelijk uit inheemse soorten zoals de Ciliegiolo en Pugnitello, minder bekend, maar verrassend lekker ! Er zijn zes elegante kamers met elk een eigen stijl en warme kleuren, allen klassiek ingericht, met veel comfort. Het schitterend gelegen zwembad heeft een zuiveringssysteem dat innovatief en milieuvriendelijk is, omdat ze gebruik maken van zeezout in plaats van chloor. Voor wie rust zoekt en wil genieten van de schoonheid van de natuur en de gastvrijheid van Roberta en Adriano zijn bij Tenuta Il Sassone aan het juiste adres!


"un buon bicchiere di vino e in piacevole compagnia!" een goed glas wijn in goed gezelschap!