Hotel Donatello

Florence | Toscane

Hotel Donatello is een goed verzorgd 3-sterren hotel en een ideaal uitgangspunt om de wereldberoemde stad Florence te bezoeken. Het hotel ligt aan het ruime plein Piazza dell'Indipendenza en is centraal gelegen in het historisch centrum. Dit rustige plein is omzoomd door bomen en prachtige gebouwen uit de 19e en 20e eeuw.
Vanuit Hotel Donatello zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence op loopafstand te bereiken. Het centraal station Santa Maria Novella ligt op 5 minuten rijafstand. Er kan tegen betaling geparkeerd worden.
Het hotel bestaat uit 60 kamers verdeeld over drie verdiepingen met uitzicht op het plein of op de binnentuin. De kamers zijn ruim en stijlvol ingericht met handbeschilderde bedden, klassieke meubels en kroonluchters van Murano glas. De badkamers zijn elegant afwerkt met fijn marmer.
's Ochtends staat het ontbijtbuffet klaar en bij mooi weer kunt u in de binnentuin ontbijten.
In Florence, de kunststad bij uitstek, hebben veel beroemde beeldhouwers, architecten, schilders en dichters gewerkt waaronder Donatello (1386-1466). Hij is één van de grootste Italiaanse beeldhouwers uit de vroege Renaissance en verrijkte de beeldhouwkunst met nieuwe technieken en vormen. Er zijn werken van Donatello te zien in o.a. de kerk Santa Croce, het Palazzo Vecchio en in het Museo dell'Opera. Dit museum is gevestigd in de Dom van Florence dat samen met het Baptisterium en de Campanile op het Piazza del Duomo staat. Dit is hét hart van Florence en één van de meest bezochte pleinen ter wereld!