Garně Lilly

San Lorenzo in Banale | Trentino

De architect Elio Bossetti, pater familias, wilde een huis bouwen voor zijn gezin in de majestueuze Brenta Dolomieten. Toen hij besloot dat huis te bouwen, dacht hij: 'Waarom niet uitbreiden en ruimte maken voor reizigers die Trentino willen leren kennen?'

Uit dit idee ontstond de Garnì Lilly.
Een bed en breakfast in dit stoere berggebied met zijn steile en indrukwekkende toppen, prachtige vergezichten, mooie bossen en stille bergmeren. De Brenta is een spectaculair stuk van de Dolomieten : ruig en puur , met vele kilometers wandelpaden, hooggelegen plateaus en het enige deel van de Dolomieten dat niet door autowegen wordt doorkruist... er leven zelfs nog bruine beren, maar de kans dat er één je pad kruist is vrijwel nihil.
De Garnì Lilly is in Tiroolse stijl gebouwd met fraaie houten balkons met uitzicht op de bergen of de vallei. Het ligt op loopafstand van het mooie dorpje San Lorenzo in Banale dat 800 meter hoog ligt, op enkele kilometers van het meer van Molveno.
Moeder Lory, geholpen door haar drie kinderen Fabrizio, Lilly en Alberto, maakt van het ontbijt een ware belevenis. Zelfgemaakte cake en taart, vers brood uit San Lorenzo, vleeswaren zoals de traditionele Ciuiga salame, kazen uit de streek, eieren , vruchtenjams. La prima colazione Trentina di mamma Lory.
De familie Bossetti runt op deze manier gezamenlijk de Garnì Lilly, hun gastvrijheid is hartverwarmend. Zij zijn in Trentino geboren en getogen en maken u graag deelgenoot van al het moois wat deze streek te bieden heeft.

"Nel silenzio dei boschi, nei sapori autentici dei piatti della nostra terra, nei profumi di legna, di torte appena sfornate e di fragoline di bosco in estate: cercala, qui la troverai ovunque intorno a te"