Plaats en tips

De rivier de Avvisio, die verderop de Adige wordt, heeft dit immense dal uitgesleten. De Val di Fiemme wordt in het westen begrensd door de Latemar bergen (2842 m) en in het zuiden door het ruige ongerepte gebergte van de Lagorai ( 2847 m). De berghellingen van de Val di Fiemme zijn dichtbebost, op sommige plekken wordt het hout gekapt waarvan strijkinstrumenten worden gemaakt. De hoofdplaats van het dal is Cavalese. Het noordelijkste dal is de Val di Fassa, het middelste de Val di Fiemme en het laagste heet de Val di Cembra.

Gedurende de winter is de Val di Fassa een belangrijk wintersportgebied. Het maakt deel uit van de Dolomiti Superski dat één van de grootste skigebieden ter wereld is!

Cavalese

Ligt op een hoogte van 1000 meter en is de hoofdplaats van het Val di Fiemme. Cavalese biedt zowel in de zomer als in de winter veel mogelijkheden. In de zomer is het prachtige landschap ideaal voor wandelen, fietsen en paardrijden. Het skigebied van Cavalese is één van de 12 skigebieden die deel uit maken van het gigantische skigebied "Dolomiti Superski". In het levendige centrum van Cavalese staat het Palazzo Vescovile, een renaissance paleis met prachtige fresco's. 

Predazzo

Predazzo is het dichtst bevolkte dorp van de vallei en rijk aan geschiedenis, cultuur en tradities. Karakteristiek zijn de ‘tabià', dit zijn een soort stallen van steen en hout waarin de dieren werden gehouden en waarin ook gewerkt werd. Zowel in de winter als in de zomer trekt Predazzo vakantiegangers aan. Er zijn veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen, mountainbiken, alpine skiën en langlaufen. Het Museum van de Geologie vertelt over de geologische geschiedenis en de mineralogische kenmerken van de Dolomieten. Op 5 km van Predazzo is het bezoekerscentrum van het Parco Naturale di Paneveggio Pale di San Martino met een hertenpark. 

Trento

Is de hoofdstad van de autonome regio Trentino Alto Adige (Trentino Zuid-Tirol). Trento is de ontmoetingsplaats van de Italiaanse en de Midden-Europese cultuur; kunst, geschiedenis en cultuur worden weerspiegeld in paleizen, musea en kerken, waarin men de verschillende aspecten van de Romeinse, Middeleeuwse en Renaissance tijd kan herkennen. Trento is een levendige plaats met als bezienswaardigheid het Castello del Buonconsiglio, het grootste en belangrijkste monument van Trentino Alto Adige. In het hart van de stad ligt het Piazza Duomo, met de Neptunus fontein, omringd door oude herenhuizen met fresco's.