agriturismo Monterosello

Cittŗ di Castello | UmbriŽ

Liefst waren we niet meer uit de stoelen aan de voorkant van de agriturismo opgestaan. Wat een uitzicht! Een glooiend heuvellandschap vol bomen en lavendelstruiken. Met in de verte Montone, een van de borghi più belli d'Italia, de mooiste dorpjes van Italië. En wat een stilte ook! Niet zo gek dat hier zo nu en dan yogaclubs een sessie komen doen. Je hoort alleen de vogels en, oké, misschien het geluid van een tractor. Op boerenbedrijven gaat het werk nu eenmaal altijd door.

De agriturismo waar we het over hebben, heet Monterosello en ligt bij Città di Castello in de regione Umbrië. Eigenares Manuela en haar man hadden het landgoed al in hun bezit, waar onder meer tabak werd verbouwd. Pas toen de boeren vertrokken die bij hen pachtten, besloot het echtpaar hun leven om te gooien en een agriturismo te beginnen. Nu zijn de voormalige tabaksschuur en de hooizolder omgebouwd tot comfortabele gastenkamers. Beneden in de oude stallen wordt het ontbijt geserveerd. En wie wil, kan daar ook 's avonds aanschuiven voor het diner (alleen voor gasten!).

Op de vele hectaren land die bij Agriturismo Monterosello horen, wordt in het truffelseizoen met honden gezocht naar truffels. En te midden van al dat natuurschoon bevindt zich il laghetto, een idyllisch privémeer. Hier kunt u kanovaren, waterfietsen en vissen, of gewoon aan de rand van het meer relaxen en genieten van de stilte. Het dolce far niente kan beginnen.