Plaats en tips

Abbazia San Pietro in Valle ligt op 3 km van Ferentillo met kleine winkels, restaurants en sportfaciliteiten. Van 15 juni tot 15 september kunnen gasten gebruik maken van het zwembad bij agriturismo Santa Croce, 5 kilometer van de abdij en tevens zelfde eigenaar. Er zijn mountainbike routes door de bossen en heuvels rondom de abdij. Ter plaatse kunnen er mountainbikes op aanvraag gereserveerd worden.
Ook kunnen er lange wandelingen gemaakt worden langs aangegeven voetpaden.
Verdere mogelijkheden zijn: paardrijden, kanovaren, rafting, vissen, berg beklimmen.

Ferentillo

Een schilderachtig stadje aan de rivier Nera. Met een solide systeem van muren en torens was het een verdedigingsbolwerk voor de abdij en de vallei. Op de heuvel ligt een kasteel ruïne. Bij de kerk S. Stefano werden tussen 1500 en 1871 mummies ontdekt, die nu te zien zijn in het nabijgelegen mummiemuseum.

Cascata delle Marmore

Vormt het spectaculairste natuurverschijnsel in Umbrië. De waterval heeft een totale lengte van 165m en is daarmee de hoogste waterval van Italië. Hij dankt zijn naam aan de witte, marmerachtige kalkafzettingen. Er is een informatiecentrum en met een entreeticket kunt u verschillende routes lopen van waar u een schitterend uitzicht heeft op de waterval.

Piediluco

Een klein vriendelijk dorpje aan de oevers van het Piediluco meer. Het wordt gedomineerd door de ruines van een fort, gebouwd in opdracht van de spaanse kardinaal Albornoz in 1364, bovenop de heuvel. Het meer is geschikt voor roeien, kanoën, zeilen, surfen, vissen.

Spoleto

Een gezellig stadje en één van de mooiste in Umbrië met veel historische gebouwen. Een bijzonder bouwwerk is de "Ponte delle Torri", de brug met de torens. Deze brug verbindt de stad met het imposante kasteel "Rocca Albornoziana", dat de stad domineert. Spoleto staat ook bekend om het "Festival dei Due Mondi" dat plaats vindt van eind juni tot half juli. Het festival is een culturele uitwisseling tussen Europa en Amerika met veel activiteiten rond literatuur, opera, toneel en dans.

Narni

Is een typisch Umbrisch stadje, gebouwd op een heuvel met een prachtig uitzicht over de rivier de Nera. De belangrijke 'Via Flaminia' die het noorden met Rome verbond liep vlak langs de stad. Het Middeleeuwse centrum is rijk aan bezienswaardigheden. Net buiten de stad vindt u een enorm kasteel Rocca Albornoz en de Ponte Cardona. Deze brug, de grootste Romeinse brug die ooit werd gebouwd, is het geografisch middelpunt van Italië.

Carsulae

Is gelegen aan de 'Via Flaminia', een belangrijke weg uit het Romeinse rijk die van Rome naar Rimini liep. Carsulae was een belangrijke stopplaats. In de 18e eeuw gaf het Vaticaan de opdracht om de resten van het oude Carsulae op te graven. Men ontdekte er het stadsplan met wegen. Hier zijn nog sporen van karren te zien die goed bewaard zijn gebleven door de eeuwen heen. Ook werden er een forum, theater en een amfitheater teruggevonden.

Norcia

Wordt omgeven door een middeleeuwse stadsmuur met zeven torens. Norcia is een waar paradijs voor fijnproevers en vooral de truffels en paddestoelen zijn bekend. Het is de geboorteplaats van San Benedetto en het hoofdplein heet dan ook Piazza San Benedetto.