Plaats en tips

Allerlei gidsen, kaarten en boeken over de omgeving staan tot uw beschikking en waarom niet, in het spoor van Hemingway, naar Venetië fietsen? Vanuit hier kan dat! Een prachtige tocht langs de oevers van de rivier de Piave, zo naar de zee. U kunt de fietsen huren bij de Rifugio del Poeta. Er is geen restaurant, maar Mario en Mara informeren u graag over de eetgelegenheden in de omgeving.

Oderzo

Dit rustige stadje met middeleeuwse en renaissance gebouwen heeft een eeuwenoude en fascinerende geschiedenis. In het historisch centrum staan panden met prachtige gevels die versierd zijn met fresco's uit de 15e tot 18e eeuw. Er zijn archeologische ruïnes uit de Romeinse tijd te bezichtigen, toen Oderzo een opmerkelijk kruispunt was. Piazza Grande, met een kathedraal uit de Renaissance, is één van de beroemdste pleinen in de Veneto. Het archeologisch museum behoort tot de oudste in Italië en bezit een waardevolle collectie.

Treviso

Treviso ligt in de rijke vlakte van de Veneto. Het is een belangrijke landbouw- en industriestad en ligt in de rijke vlakte van de Veneto. De historische ommuurde stadskern is goed bewaard gebleven. Er zijn twee mooie toegangspoorten: de Porta di San Tommaso en de Porta di SS Quaranta. Door de stad lopen enkele kanalen waardoor ze aan Venetië doet denken. Het Piazza dei Signori is het hart van de oude stad waar tal van monumenten staan.

Asolo

Asolo wordt ook wel ‘de parel van de provincie Treviso' genoemd en staat ook bekend als ‘de stad van de honderd horizonnen'. Het spectaculair gelegen middeleeuwse stadje biedt prachtige uitzichten vanaf allerlei posities. Op de top staat de Rocca, dit 13e eeuwse kasteel is het symbool van Asolo. Piazza Garibaldi is het centrum van de stad met een 16e eeuwse fontein. In het Palazzo della Ragione uit de 15e eeuw bevindt zich het Museo Civico, dit stadsmuseum vertelt de geschiedenis en laat indrukwekkende kunstschatten zien.

Venetië

Een wereldberoemde stad gebouwd op 118 eilanden die met elkaar verbonden worden door 400 bruggen en telt 150 kanalen. De gondel is het vervoermiddel bij uitstek in Venetië, die vooral door toeristen gebruikt wordt. De inwoners van de stad maken gebruik van "waterbussen" (vaporetto) of van privéboten. Het is een levendige stad met mooie pleinen, paleizen, smalle straatjes, balkons met bloemen, Mariabeelden, lantaarns en ambachtswinkeltjes. Venetië staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Valdobbiadene

Valdobbiadene, Vittorio Veneto en Conegliano zijn samen de productieplaats van de Prosecco wijn. Het prachtige en heuvelachtige gebied is een ideale omgeving voor de teelt van Prosecco. Het is zowel de naam voor de Italiaanse mousserende wijn als van de witte druivensoort waar deze wijn van gemaakt wordt. Tussen deze steden slingert de wijnweg "Strada dei Prosecco e Vini del Colli". In het kleine stadje Conegliano kunt u de Duomo bezoeken en het kasteel met twee kleine musea, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft.

Villa Barbaro

Ligt in Maser, een klein plaatsje beroemd vanwege deze villa, die tussen 1550 en 1560 werd gebouwd door de architect Andrea Palladio. Het interieur bevat magnifieke fresco's die gemaakt zijn door Paolo Veronese. Een sierlijke ronde kapel, de Tempietto, bevindt zich niet ver van de villa en is eveneens gebouwd door Palladio.

Villa Emo

Ligt in Fanzolo di Vedelago en deze villa is ook het werk van Andrea Palladio. Villa Emo werd gebouwd tussen 1555 en 1565 en is een goed voorbeeld van een Venetiaans buitenverblijf.