Uw rondreis

Lecce

Lecce ligt in het zuiden van Apulië tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee. De stad is gesticht in de 7e eeuw voor Christus door de Grieken. De stad wordt ook wel "Florence van de Barok" genoemd of het "Athene van Apulië". Dit komt door de onwaarschijnlijke rijkdom aan monumenten in Barokstijl. Hierbij is het lokale steen, ‘pietra leccese', een roomwitte kalksteen gebruikt. Het is een soort marmer met harde structuur dat goed te bewerken is. De paleizen, kerken en huizen zijn voorzien van weelderig versierde gevels die gemaakt zijn van deze typerende steensoort en geven een charmante en bijzondere uitstraling aan Lecce.

Ugento

Is sinds 2008 een erkende kunststad in de regio Apulië. De eerste sporen van de stad dateren uit ongeveer 1000 jaar v. Chr., toen de stad Ozan heette. De inwoners vereerden Zeus, gezien de vele overblijfselen van tempels en standbeelden gewijd aan deze griekse god. Bijzonder is het bronzen beeld van Zeus, gevonden in 1961 in Ugento, en een van de belangrijkste artistieke meesterwerken van de kunst van Magna Graecia. Bezienswaardige musea zijn: Museo Civico di Archeologia, Museo Diocesiano en Collezione Privata Colosso.

Santa Maria di Leuca

Dit is het meest zuidelijkste puntje van Apulië waar de Adriatische zee en de Ionische zee samenkomen. Santa Maria verwijst specifiek naar het religieuze heiligdom gebouwd op een heuvel hoog boven de haven en ooit de voormalige locatie van een Romeinse tempel gewijd aan Minerva. Het heiligdom, ook bekend als de basiliek Santa Maria De Finibus Terrae werd ingewijd door paus Julius I op 1 augustus 343. Het is al lang een bedevaartsoord en is bijzonder druk rond het midden van augustus van elk jaar.

Santa Cesarea Terme

Deze stad is een bekend kuuroord vanwege de zwavelhoudende bronnen die geschikt zijn voor behandelingen aan huidziekten en aandoeningen van de luchtwegen. Palazzo Sticchi is een indrukwekkende villa in Moorse stijl en een van de belangrijkste monumenten van de stad. Tussen Santa Cesarea Terme en Castro Marina bevindt zich de bekende grot van Zinzulusa.

Galatina

Dit prachtige stadje is één van de vele verborgen pareltjes in Apulië. Het barokke centrum is door de eeuwen heen vrijwel intact gebleven. Hier kunt u ronddwalen door het centrum met charmante architectuur, rustige straatjes, vriendelijke bewoners, mooie boetiekjes en gezellige restaurants en bars. In de 17e eeuw werden er talrijke kerken en adellijke paleizen gebouwd in Galatina. Sommige elementen van de barokke stijl uit Lecce zijn duidelijk terug te zien, maar vooral imposante deuren en rijkelijk versierde balkons vind men terug in veel gebouwen. Chiesa di San Pietro e San Paolo uit 1633 is een indrukwekkend voorbeeld van elegante, zandkleurige barokke architectuur dat populair werd in de Salento.

Otranto

Dit havenstadje aan de Adriatische zee ligt het meest oostelijk van heel Italië. Het historische centrum van Otranto, Citta Vecchia, wordt omsloten door de stadsmuren die nog vrijwel intact zijn en het kasteel. De stad behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Het juweeltje van de stad is de romaans-gotische Kathedraal.

Nardò

Dit is na Lecce de grootste plaats in de provincie Lecce. Vanwege de aardbeving in 1743 is deze stad herbouwd en zijn veel bouwwerken in de barokstijl. In het elegante centrum is Piazza Salandra het hart van de stad. Hier staat de bijzondere zuil ‘Giulia dell'Immacolata, een decoratieve obelisk uit 1769 en een mooi voorbeeld van de barokke straatversiering.

Uw vervoer

• exclusief retourvlucht Bari of Brindisi en exclusief autohuur.

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.