Uw rondreis

Tour naar Siena, Monteriggioni en San Gimignano

- vertrek na het ontbijt / terugreis rond 18.00 uur
- rondleiding in auto met chauffeur (7-zits MPV Crysler GranVoyager)
- bezoek aan Siena, Monteriggioni en San Gimignano
- proeverij van Toscaanse wijn, vleeswaren en kazen in Monteriggioni

Gastronomische tour door het Chianti gebied

- vertrek na het ontbijt / terugreis rond 18.00 uur
- rondleiding in auto met chauffeur (7-zits MPV Crysler GranVoyager)
- bezoek aan Greve in Chianti inclusief bezoek aan de slager Falorni en rondleiding in het wijnmuseum
- bezoek aan San Donato inclusief lunch in trattoria La Toppa, waar u kunt genieten van typische Toscaanse vleeswaren, kazen en Chianti wijnen 

Tour naar het Chianti gebied

- vertrek na het ontbijt / terugreis rond 18.00 uur
- rondleiding in auto met chauffeur (7-zits MPV Crysler GranVoyager)
- bezoek aan Greve in Chianti inclusief proeverij van Chianti wijn en salami
- bezoek aan Panzano in Chianti met lunch in restaurant Pebbles, waar u kunt genieten van typische Toscaanse vleeswaren, kazen en Chianti wijnen
- bezoek aan San Donato in Poggio

Florence

Florence is de grootste stad van Toscane en wereldberoemd als kunstcentrum. Deze wonderlijke stad, gelegen aan de rivier de Arno, is rijk aan prachtige monumenten en uitzonderlijke kunstwerken. Van de 13e tot de 16e eeuw beleven de beeldende kunsten de grootste bloeiperiode met als hoogtepunt de eeuw van de Medici. Deze machtige familie heeft veel invloed gehad op de kunst en architectuur in Florence. Veel beroemde beeldhouwers, architecten, schilders en dichters zijn werkzaam geweest in Florence zoals: Donatello, Michelangelo, Machiavelli, Leonardo da Vinci, Galileo Galilei en Dante Alighieri. Kortom: Florence is één groot openluchtmuseum en behoort tot de steden die zeker een bezoek waard zijn en een onvergetelijke indruk achterlaat!

Greve in Chianti

Is een klein stadje gelegen in de vallei van de rivier Greve. Dit snel stromende riviertje loopt door het dorp. Piazza Mateotti is het mooie centrale plein met cafés en winkels dat omzoomd is door begroeide galerijen met daarboven terrasjes. Greve in Chianti is de hoofdplaats van het Chianti Classico wijngebied. Hier wordt jaarlijks Chianti's grootste wijnbeurs gehouden (in september). 

Panzano in Chianti

Is een aantrekkelijk middeleeuws plaatsje gelegen op een hoge bergkam en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Panzano in Chianti ligt precies tussen Florence en Siena in het Chianti gebied in Toscane. Er zijn een aantal stadsmuren en torens bewaard gebleven en er zijn resten van Romeinse bestrating. Het dorp is gebouwd rondom het kasteel, dat het meest hoge en oudste monument van Panzano is.

Siena

Een schitterend bewaard gebleven middeleeuwse stad, die tot in de 14e eeuw net zo machtig was als Florence. Siena heeft veel bezienswaardigheden en wordt daarom ook wel een openluchtmuseum genoemd. Piazza del Campo: op de plaats waar de drie heuvels waarop de stad gebouwd is samenkomen, ligt het bijna beroemdste plein van heel Italië. Hier vindt tweemaal per jaar de beroemde paardenraces van de Palio plaats. Palazzo Pubblico, het stadhuis gebouwd in 1297, is een van de meest elegante gotische paleizen in Toscane. Torre del Mangia is de bijbehorende  klokkentoren en het symbool van de stad.

Monteriggioni

Monteriggioni is een van de best bewaarde middeleeuwse plaatsen van Italië. Het centrum is volledig omsloten door de 13e eeuwse muur van 10 meter hoog die onderbroken wordt door veertien zwaar versterkte torens en twee stadspoorten, Porta Fiorentina en Porta Romana. Piazza Roma is het centrale plein met de Romaanse kerk Santa Maria Assunta uit de 12e eeuw. Ieder jaar in juli wordt in Monteriggioni het "Festa Medievale" gevierd. Dit festival is een van de meest beroemde middeleeuwse stoeten in Italië.

San Gimignano

Is één van de best bewaarde middeleeuwse stadjes in Toscane. Het historisch centrum van San Gimignano staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bijzondere stadje wordt door zeer veel toeristen bezocht. San Gimignano is bekend om de torens die de stad domineren. In de middeleeuwen werden de torens gebouwd door families als statussymbool voor hun rijkdom en macht.  Van de oorspronkelijke 72 torens heeft de stad nu nog 14 torens uit de 13e en 14e eeuw. De stad is gebouwd rondom twee pleinen: Piazza della Cisterna en Piazza del Duomo met middeleeuwse torens en torenhuizen.
San Gimignano is ook bekend om een uitstekende droge witte wijn: Vernaccia.

Uw vervoer

• exclusief retourvlucht Amsterdam Pisa of Florence en exclusief autohuur

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.