Plaats en tips

Minori

Minori ligt in een kleine inham in het hart van de Amalfi kust.
Minori is een aangenaam en gastvrij kuststadje met veel kleine straatjes en pleinen met veel cafés en restaurantjes. Er is een kleine boulevard langs het zandstrand.
Minori is door de Etrusken gesticht en werd later bezet door de Romeinse patriciërs. In het centrum staat de Basiliek Santa Trofimena, gebouwd in de 12e eeuw en gereconstrueerd in de 17e eeuw. Minori is onlangs uitgeroepen tot de ‘Stad van de smaken', vanwege de uitstekende lokale keuken. Vooral het heerlijke gebak en zoetigheden uit Minori zijn uniek in de regio en bekend in heel Italië.

Amalfi kust

Het is een gebied die door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Dichters en filosofen noemden het ook ‘La Costa Divina', de Goddelijke Kust. Er rijzen hier kalksteenrotsen van ruim 1000 meter uit zee op. Op de meest ongeloofwaardige plekken zijn huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. Er zijn prachtige stadjes en dorpjes zoals Amalfi, Praiano, Positano en Ravello. De kust van Amalfi is misschien wel de beroemdste - en mooiste- kust van Europa!

Amalfi

Amalfi is een stadje uit de Romeinse tijd. Het is tegen de rots gebouwd met witte huizen en met vele schilderachtige steegjes en trappen. Het symbool van de stad is de kathedraal van St. Andrea met een imposante trap. De originele structuur is in Romaanse stijl, bedekt met weelderige barokke versieringen en een veelkleurige gevel. Amalfi ligt in een vruchtbaar gebied bekend om de productie van citroenen en de daarvan gemaakte drank limoncello.

Ravello

Een klein rustig dorpje dat hoog boven de kust van Amalfi ligt met vele steegjes en trappenstraatjes. De kerk gewijd aan San Pantaleone werd gebouwd in de 11e eeuw en heeft bronzen deuren vergelijkbaar met die van Amalfi. Villa Rufolo, uit de 12e eeuw, is een prachtige villa om te bezoeken. Hier worden jaarlijkse muzikale evenementen en concerten gehouden. Villa Cimbrone, heeft een verbazingwekkend mooie tuin met een prachtig uitzicht op de kust van Amalfi en de kust van Cilento.

Praiano

Dit vissersdorp, tussen Positano en Amalfi, ligt hoog op de richel van Sant'Angelo en strekt zich uit tot de Kaap Sottile. Het minder bekende plaatsje is mooi en heeft de sfeer behouden van een rustig, vriendelijk vissersdorp.
In het centrum staat de kerk St. Luca, gebouwd in 1588 en werd in 1772 vernieuwd in barokke stijl. 
Marina di Praia is een klein betoverend strandje omgeven door vissershuisjes en ligt in een kleine inham, net buiten Praiano. Aan de voet van de klif staat de oude Middeleeuwse wachtoren "Torre a Mare" die diende tegen aanvallen van piraten.
Het hele gebied rond Praiano is een droom voor natuurliefhebbers, met veel paden en rustige baaien. 

Vietri sul Mare

Dit dorp wordt ook wel "de eerste parel van de Amalfi-kust" genoemd, omdat het aan het begin of het einde van deze beroemde kust ligt.
Het dorp is trapsgewijs gebouwd op de uiterste punt van de kust van Amalfi. Op de hoogste heuvel van het historisch centrum staat de kerk Chiesa di San Giovanni Battista, met de majestueuze betegelde koepel en de klokkentoren.
Vietri sul Mare is bekend vanwege zijn traditionele aardewerk en keramiek. In het dorp zijn veel werkplaatsen te vinden waar de keramiekkunst wordt uitgeoefend.

Positano

Is een oud vissersdorp en de typische witte huizen zijn dicht op elkaar en in lagen tegen een steile helling aangebouwd vanaf de zee. Aan de voet van dit unieke dorp ligt een groot strand dat samen met kleinere stranden gevormd zijn door vulkanisch zand en kleine steentjes. Tegenwoordig is Positano één van de chicste badplaatsjes in Zuid-Italië. Er zijn veel nauwe steegjes, winkels, bars en restaurants die gespecialiseerd zijn in visgerechten.