Agriturismo I Moresani

Casal Velino | CampaniŽ

In het midden van het Nationale park van Cilento ligt agriturismo I Moresani. Na het passeren van het karakteristieke dorpje Casal Velino vervolgt u de weg door de glooiende heuvels met uitzicht op de blauwe zee en arriveert u bij de nog in gebruik zijnde boerderij. Deze wordt gerund door de hele familie en daarnaast willen zij hun gasten een aangename en onvergetelijke vakantie in de natuur bezorgen!
Op het landgoed van 15 hectare groot met vele eiken, olijfbomen en wijngaarden ziet u eerst de manege met rijbak, de schaapskooi en varkensstal liggen. Iets verder staan de oude stallen die gerestaureerd zijn en waar het restaurant met terras gevestigd is. Er is een opslagruimte en winkel voor alle producten die ze verbouwen en zelf maken en ook is er een kleine kaasfabriek, waar ze hun eigen speciale geitenkaas produceren.
In het restaurant kunt u genieten van traditionele Italiaanse gerechten die met veel passie en kennis door de familie bereidt zijn, gebruik makend van de eigen hoogwaardige ingrediënten. Belangrijk bij de gerechten is de ‘extra vergine' olijfolie van I Moresani, die een bijzonder pure smaak heeft en gemaakt is van de eigen olijven. De lokale wijnen en likeuren maken het menu compleet. Bij het ontbijt kunt u van de zelfgemaakte honing, verschillende soorten jam en taarten proeven.
Verderop het landgoed zijn twee huizen gelegen, ieder huis heeft kamers op de begane grond en een appartement op de 1e verdieping. Alle kamers zijn ruim en comfortabel ingericht en hebben een magnifiek uitzicht op de wonderschone natuur. Er ligt een grote tuin omheen met een goed verzorgd zwembad waar het heerlijk vertoeven is.
Behalve ontspannen kunt u genoeg ondernemen in de omgeving van I Moresani zoals: paardrijdtochten, wandelen, het Nationale Park van Cilento, Velia, Pisciotta en Palinuro. Het strand van Casal Velino Marina ligt op ca. 5 km afstand.
Een ideale vakantiebestemming in een natuurlijke omgeving met een vriendelijke sfeer!